22
Oddelenie na mäso a ryby je špeciálne navrhnuté tak, aby zaručovalo dlhšie uchovanie týchto čerstvých
potravín bez toho, že by sa zmenili ich nutričné hodnoty a pôvodná čerstvosť.
Do tohto oddelenia sa neodporúča vkladať ovocie alebo zeleninu, pretože teplota v ňom môže klesnúť aj pod
0° C a voda obsiahnutá v potravinách by mohla zmrznúť.
Regulácia teploty
Teplotu vnútri oddelenia na mäso a ryby indikuje ručička na dvierkach samotného oddelenia a riadi sa
teplotou samotného priestoru chladničky.
Odporúča sa nastaviť teplotu chladiaceho priestoru na hodnotu +2° až +6°.
Aby ste zistili, či je teplota vnútri oddelenia na mäso a ryby primeraná, skontrolujte nasledujúce obrázky:
Dôležité upozornenie: v prípade aktivovanej funkcie a v prítomnosti s vysokým obsahom vody by na
policiach mohla kondenzovať voda. V takom prípade funkciu dočasne vypnite.
Vybratie oddelenia na mäso a ryby:
Aby ste dosiahli väčší skladovací priestor v chladničke, oddelenie na mäso
a ryby sa dá vybrať. Postupujte nasledovne:
1. Vyberte zásuvku oddelenia (obrázok 1).
2. Vyberte kryt zásuvky pomocou zarážok, ktoré sa nachádzajú na
spodnom okraji samotného krytu (obrázok 2).
Pri opätovnej montáži oddelenia na mäso a ryby dávajte pozor, aby ste
najskôr vložili kryt zásuvky, potom vložili samotnú zásuvku a aktivovali
funkciu.
3. Na ovládacom paneli stlačte tlačidlo "Funkcia oddelenia Mäso a ryby"
na tri sekundy, až kým nezhasne žltá kontrolka.
Aby ste optimalizovali elektrickú spotrebu, odporúčame zrušiť činnosť
oddelenia Mäso a ryby a vybrať jeho komponenty (okrem police nad
zásuvkou na ovocie a zeleninu).
DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE
Ak na ovládacom paneli nie je symbol (pozrite stručnú príručku), na
zaručenie správnej prevádzky spotrebiča, primeraného uchovania potravín
a na optimalizáciu energetickej spotreby sa odporúča oddelenie na Mäso a
ryby nevyberať.
ODDELENIE NA MÄSO A RYBY
(v závislosti od modelu)
Keď sa ručička nachádza v ľavej oblasti, treba
zvýšiť teplotu v chladiacom priestore.
Keď sa ručička nachádza v strednej oblasti,
teplota je primeraná.
Keď sa ručička nachádza v pravej oblasti, treba
teplotu v chladiacom priestore znížiť.
Obr. 1
Obr. 2