40
6 Nechajte rúru hriať naprázdno.
7 Môže to trochu zapáchať, ale nie je to nič, čoho by ste sa mali obávať. Zabezpečte dobré
vetranie miestnosti.
C ROŠT A PLECH
8 Rošt a plech sa zasúvajú do vodiacich líšt po stranách rúry.
9 Spodné vodiace lišty používajte na pečenie koláčov a mäsa.
10 Horné vodiace lišty používajte na grilovanie, prípravu hrianok a zapekanie povrchov
dohneda.
11 Ak nepoužívate pri pečení plech, zasuňte ho do spodných líšt na zachytávanie kvapiek tuku a
šťavy.
C DRŽIAK (RUKOVÄŤ)
12 Pripevnenie držiaka (rukoväte) na rošt/plech:
a) úchytky zaveste do vrchnej časti roštu/plechu
b) držiak (rukoväť) posuňte nadol, kým sa spodná časť nezachytí o spodnú časť roštu/plechu
c) nadvihnite držiak (rukoväť) a tým aj rošt/plech
d) vrchné úchytky sú prispôsobené plechu, spodné roštu
C POUŽÍVANIE RÚRY
13 Zasuňte zástrčku do sieťovej zásuvky.
c Nastavte ovládač teploty na požadovanú teplotu (90-250°C).
A Nastavte rúru na požadovanú funkciu.
G horný ohrev/gril
F spodný ohrev
H horný aj spodný ohrev
2 horný ohrev a ventilátor
1 horný aj spodný ohrev a ventilátor
C ZAPNUTIE
14 Rúru je možné zapnúť dvoma spôsobmi.
1 Otočte časovač na 1. Zasvieti svetelná kontrolka.
• Rúru vypnete otočením na 0. Svetelná kontrolka zhasne.
2 Otočte časovačom v smere hodinových ručičiek na požadovaný čas. Zasvieti svetelná
kontrolka.
• Keď sa časovač vráti do 0, rúra sa vypne. Budete počuť zvukový signál („ding“). Svetelná
kontrolka zhasne.
• Ak potrebujete piecť viac ako 60 minút, jednoducho časovač po dosiahnutí nuly znovu
nastavte.
, Ak rúru nepoužívate ako gril, predhrievajte ju 10 – 20 minút.
C DVIERKA – OTVORENÉ ALEBO ZATVORENÉ?
15 Dvierka majú 3 stabilné pozície, otvorenú, zatvorenú a pootvorenú (asi 50 mm).
16 Pri používaní horného ohrievacieho G telesa ako grilu nechávajte dvierka otvorené.
17 To zabráni termostatu v činnosti a vypínaní horného ohrievacieho telesa.
18 Pri tradičnom pečení v rúre majte dvierka rúry zatvorené.
19 Dvierka sa zohrievajú – používajte kuchynské rukavice.
C GRILOVANIE A PRSKANIE
20 Pri grilovaní, alebo pri akomkoľvek pečení v blízkosti horného ohrievacieho telesa dávajte
pozor, aby tuk alebo šťava nestriekali na horné ohrievacie teleso.
21 Ak zbadáte prskanie, preložte jedlo nižšie, ďalej od horného ohrievacieho telesa.
22 Možno bude potrebné predĺžiť čas prípravy, keďže sa zväčší vzdialenosť od ohrievacieho
telesa.