45
pokyny (Slovenčina)
S PODSTAVCOM
• Sekáčik používajte na rozdrvenie surovín.
• Mixér používajte na zmiešanie surovín.
• Nástavec na šľahanie používajte na výrobu šľahačky, vyšľahanie vajíčok, a na vyšľahanie vajec s
cukrom.
1. Nástavec založte na podstavec a zasuňte až na spodok.
2. Podstavec nasuňte na kolík v strede nádoby.
3. Vložte do nádoby suroviny.
• Ak používate iba tekutiny, nenapĺňajte nádobu nad značku K (MAX ÚROVEŇ TEKUTINY).
• Ak používate tuhé potraviny, alebo zmes tekutín a tuhých potravín, nenapĺňajte nádobu nad značku
MAX (MAX ÚROVEŇ POTRAVINY).
ZALOŽTE VRCHNÁK
1. Vrchnák držte nad nádobou s bezpečnostným spínačom napravo od rukoväte.
2. Vrchnák položte na nádobu.
3. Otočte vrchnákom v smere hodinových ručičiek, aby ste bezpečnostný spínač dostali do medzery na
vrchnej časti rukoväte.
4. Ovládače budú fungovať iba vtedy, ak sú vrchnák aj nádoba v tejto pozícii.
5. Nádoba sa nepohne, kým je bezpečnostný spínač zasunutý v tejto pozícii.
• Aby ste nádobu uvoľnili, musíte najskôr otočiť vrchnákom a dostať bezpečnostný spínač napravo od
rukoväte.
• Nepokúšajte sa presunúť vrchnák alebo nádobu keď beží motor.
ZAPNUTIE
1. Skontrolujte, či je ovládač rýchlosti nastavený na Y.
2. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
3. Otočte ovládač rýchlosti na vami požadovanú rýchlosť (1 = nízka, 3 = vysoká).
4. Motor vypnete otočením ovládača rýchlosti späť na Y.
5. Otočením ovládača rýchlosti proti smeru hodinových ručičiek na Y získate krátky impulz vysokej
rýchlosti. V tomto smere je ovládač na pružinu. Keď ho pustíte, vráti sa na Y.
6. Pri zmene rýchlosti sa farba svetelnej kontrolky zmení.
1 Modrá Krájanie/strúhanie na drobno/strúhanie
2 Purpurová Cesto/koláče/šľahačka
3 Zelená Miešanie/iné
Y
Červená Sekanie/menšie dávky
7. Pridávanie surovín počas prevádzky:
vyberte piest z trubice, cez trubicu pridajte suroviny,
vráťte piest na miesto.
S DISKAMI
1. Zložte vrchnák.
2. Zložte podstavec a založte disk na vrchnú časť kolíka.
3. Na jemné strúhanie založte jemné strúhadlo drsnou stranou nahor. Pri krájaní musí byť nôž na
krájanie na vrchnej časti disku. Na strúhanie nahrubo musí byť nôž na krájanie na spodnej časti disku.
4. Veko vráťte na svoje miesto.
5. Piest vyberte a suroviny pridávajte cez trubicu.
6. Vráťte piest na miesto a použite ho na jemné potlačenie surovín dolu trubicou.
• Na potlačenie potravín dolu trubicou nepoužívajte prsty ani príbor – iba piest.
• Nôž (nože) vo vrchnej časti disku budú krájať alebo strúhať suroviny do nádoby.
• Nedovoľte, aby sa nádoba naplnila viac ako do polovice – zastavte a vyprázdnite ju.
POUŽÍVANIE MIXÉRA
1. Zarovnajte d v spodnej časti nádoby s U na pohonnej jednotke.
2. Nádobu založte na pohonnú jednotku, potom nádobou otočte tak, aby bola d zarovno s L.
3. Zložte vrchnák.