6
. POUŽÍVANIE POTRAVINOVEJ SONDY
Používanie potravinovej sondy
vám umožňuje merať teplotu vo
vnútri jedla počas jeho prípravy.
Zasuňte potravinovú sondu
hlboko do mäsa, tak aby ste
sa vyhli kostiam a mastným
častiam.
Hydina: Zasuňte špičku do
stredu pŕs a vyhnite sa dutým
častiam.
Kusy mäsa alebo stehná:
Zasuňte špičku do najhrubšej
časti.
Ryby (vcelku): Umiestnite špičku
do najhrubšej časti, ale vyhnite
sa chrbtici.
POUŽITIE MANUÁLNEJ FUNKCIE
Vložte jedlo do rúry. Odporúčame položiť jedlo
na rošt a umiestniť podeň odkvapkávaciu nádobu na
zachytávanie štiav.
Odložte kryt rukoväte potravinovej sondy a zastrčte
zástrčku. Pred zatvorením dvierok rúry sa presvedčte,
či sa kábel voľne pohybuje.
Vyberte manuálnu funkciu: Menu nastavení pre
funkciu vám umožňuje meniť teplotu rúry alebo pary
a teplotu požadovanú pre potravinovú sondu.
TEMPERATURA
100 °C
SONDA
ORA D INIZIO
18:20
57°C
Vapore
Varenie v pare
TEPLOTA
ČAS ZAPNUTIA
POTRAVINOVÁ SONDA
Keď ste použili všetky požadované nastavenia,
aktivujte funkciu stlačením ŠTART: Ozve sa zvukový
signál a na displeji sa ukáže, kedy potravinová sonda
dosiahla požadovanú teplotu.
Upozorňujeme, že: nemôžete potravinovú sondu pripojiť,
keď už raz bola funkcia aktivovaná.
V REŽIME S NÁPOVEĎOU
Niektoré z funkcií receptov v režime s nápoveďou
vám umožňujú používať potravinovú sondu: Vyberte
možnosť POTRAVINOVÁ SONDA a potom postupujte
podľa pokynov na displeji.
Po vyzvaní vložte nádoby do rúry a zastrčte
potravinovú sondu do príslušnej zásuvky.
Roast Beef
TEMPERATURA
200°C
SONDA
55°C
Rozbíf
TEPLOTA POTRAVINOVÁ SONDA
Poznámka: Ak bol zvolený predohrev, nebudete môcť
vložiť jedlo ani pripojiť potravinovú sondu, kým nebude
dokončený.
. POUŽÍVANIE ŠPECIÁLNYCH FUNKCIÍ
UCHOVÁVANIE
Odporúčame vám na prípravu džemov
a zaváranín používať iba čerstvé, kvalitné ovocie
a zeleninu.
Naplňte poháre ovocím alebo zeleninou (podľa
možnosti predvarenými) a zalejte konzervovacím
nálevom, cca 2 cm od horného okraja pohára. Potom
voľne nasaďte viečka bez utiahnutia.
Rošt položte na úroveň 2, podeň dajte odkvapkávaciu
nádobu a poháre postavte na rošt. Prípadne môžete
poháre postaviť rovno na odkvapkávaciu nádobu.
Aktivujte funkciu. Po skončení napevno utiahnite
viečka (ruky si chráňte špeciálnymi rukavicami alebo
teplovzdornou handričkou) a nechajte vychladnúť na
izbovú teplotu.
Upozorňujeme, že: Na dôkladné vyčistenie pohárov vám
odporúčame použiť funkciu „Dezinfekcia“.
JOGURT
Pred aktivovaním funkcie pridajte cca 100 g
čerstvého plnotučného jogurtu dostupného na trhu
na jeden liter plnotučného mlieka izbovej teploty.
Upozorňujeme, že: Ak použijete nepasterizované mlieko,
najprv ho priveďte do mierneho varu a nechajte vychladnúť
na izbovú teplotu.
Nalejte zmes do teplovzdorných pohárov, prikryte ich
teplovzdornými viečkami alebo fóliou a potom uložte
na rošt uložený na úrovni 2.
Zvoľte funkciu a nastavte dobu prípravy na päť hodín
(teplotu nemožno meniť).
Po skončení funkcie nechajte jogurt pred podávaním
niekoľko hodín vychladnúť v chladničke. Vydrží 1 – 2
týždne. Do 5 – 7 dní môžete trochu z tohto jogurtu
použiť na prípravu ďalšej dávky.
Upozorňujeme, že: Náradie a nádoby na prípravu jogurtu
vám odporúčame dôkladne vyčistiť pomocou funkcie
„Dezinfekcia“.
VYPUSTENIE VODY
Aby v ohrievači nezostávali zvyšky vody,
odporúčame aktivovať túto funkciu zakaždým, keď sa
rúra nebude istý čas používať.
Upozornenie: Ak je ohrievač príliš horúci, funkcia nebude
aktivovaná, kým teplota rúry neklesne pod 60 °C. Funkcia
bude aktivovaná automaticky po dosiahnutí tejto teploty
v priestore na prípravu jedla.
Aktivujte funkciu a postupujte podľa krokov
uvedených na displeji. Po skončení vylejte vodu
a vypláchnite nádobu na vodu pitnou vodou.
VYPUSTENIE OHRIEVAČA