●
Ak toto príslušenstvo nebude správne zmontované alebo správne
založené do kuchynského robota alebo ak na výstupe pre vysokú
rýchlosť nebude založený kryt, nebude fungovať.
7 Založte posúvače.
8 Zariadenie zapnite a potraviny spracovávajte, kým nebudú žiadanej
konzistencie. Pre väčšinu rezacích funkcií odporúčame vysokú rýchlosť.
●
Pulzný chod je určený na krátke silné intervaly pohonu. Znamená to,
že motorček ide len dovtedy, kým je ovládač stlačený.
9 Zariadenie vypnite a odpojte z elektrickej siete.
10 Zložte z neho nadstavec.
11 Na výstup pre strednú rýchlosť založte naspäť kryt.
Rady
●
Potraviny pred vložením do misy pokrájajte. Mäso, chlieb, zeleninu a iné
potraviny podobnej štruktúry treba nakrájať na kocky približnej veľkosti 2
cm. Keksy treba najprv nalámať na kúsky a tie potom pridávať do plniacej
trubice za chodu zariadenia.
●
Bylinky sa najlepšie sekajú, keď sú čisté a suché.
●
V tomto nadstavci nemixujte tekuté zložky, lebo by mohli vytekať okolo
veka. Pre tento účel je k dispozícii mixér. No možno ho používať napríklad
na mixovanie polievok, a to tým spôsobom, že do misy nadstavca vložíte
len tuhé časti polievky, ktoré po rozmixovaní vrátite späť do tekutiny.
●
Dávajte si pozor na to, aby ste pri používaní nožovej jednotky
nespracovávali niektoré zložky až príliš dlho.
●
Nepoužívajte nožovú jednotku na mixovanie ťažkých položiek, ako je
napríklad cesto na chlieb, lebo by ste zariadenie mohli poškodiť. Pri
príprave cesta na chlieb používajte hák na prípravu cesta v nádobe na
miešanie a na prípravu koláčov a pečiva šľahaciu metličku.
●
Nožovú jednotku nepoužívajte na drvenie ľadu a iných tvrdých zložiek,
ako sú niektoré koreniny, lebo by ste tým mohli nadstavec poškodiť.
●
Pri pridávaní mandľovej esencie alebo príchute do zmesí sa snažte o to,
aby neprišla do styku s plastom, lebo by na ňom mohla zanechať trvalé
zafarbenie.
maximálna kapacita
●
mäso – 400 g
Surové mäso zbavte prebytočného tuku a nakrájajte ho na kocky približnej
veľkosti 2 cm. Vložte ich do misy a zariadenie zapnite približne na 20
sekúnd alebo kým mäso nebude žiadanej konzistencie. Čím bude
zariadenie dlhšie zapnuté, tým bude mäso jemnejšie.
rezacie kotúče
Kotúče na krájanie/strúhanie sú určené na krájanie a strúhanie ovocia,
zeleniny a syra a kotúč na strúhanie parmezánu a zemiakov je určený na
strúhanie tohto druhu syra a zemiakov na nemecké zemiakové knedličky.
používanie rezacích kotúčov
funkcie rezacích kotúčov
kotúče na krájanie/strúhanie
Kotúče a sú obojstranné. Jedna strana krája, druhá strúha. Možno
nimi krájať syr, mrkvu, zemiaky, kapustu, uhorky, cukety, cviklu a cibuľu.
Druhou stranou možno strúhať syr, mrkvu, zemiaky a potraviny podobnej
štruktúry. Zvolená rezacia strana kotúča musí byť obrátená nahor.
Kotúč na strúhanie parmezánu a zemiakov je určený na strúhanie
tohto druhu syra a zemiakov na nemecké zemiakové knedličky.
voliteľné kotúče
kotúč na tenké krájanie (typ Julienne)
Tento kotúč je určený na krájanie zemiakov na francúzske hranolčeky typu
Julienne a na krájanie pevných zložiek do šalátov, príloh a kastrólových a
smažených jedál (ako sú napríklad uhorky, swede, mrkva a cukety).
kotúč na štandardné krájanie
Tento kotúč je určený na krájanie zemiakov na tenké francúzske
hranolčeky a na krájanie pevných zložiek do šalátov a dipov (ako sú
napríklad uhorky a swede).
kotúč na extra hrubé strúhanie
Tento kotúč je určený na extra hrubé strúhanie syra a mrkvy.
používanie rezacích kotúčov
1 Zložte kryt z výstupu pre strednú rýchlosť hlavného zariadenia.
2 Do výstupu založte pohonný hriadeľ.
3 Cez pohonný hriadeľ založte misu, a to tak, aby jej rukoväť bola nad
ovládačom zapínania/vypínania a rýchlosti. Potom ňou otáčajte v smere
hodinových ručičiek, kým nezapadne do svojej pozície.
4 Na pohonný hriadeľ založte rezací kotúč. Zvolená rezacia strana kotúča
musí byť obrátená nahor. Rezacie kotúče sú mimoriadne ostré, takže s
nimi manipulujte opatrne. Držte ich za stredový krúžok.
5 Založte veko, založte naň plniacu trubicu tak, aby sa nachádzala nad
ovládačom rýchlosti a vekom otáčajte v smere hodinových ručičiek, kým
sa jeho západka nezasunie do drážky v rukoväti misy. Pri správnom
založení musia značky lícovať týmto spôsobom .
●
Ak toto príslušenstvo nebude správne zmontované alebo správne
založené do kuchynského robota alebo ak na výstupe pre vysokú
rýchlosť nebude založený kryt, nebude fungovať.
6 Vyberte si plniacu trubicu, ktorú chcete použiť. Posúvač obsahuje menšiu
plniacu trubicu na spracovávanie individuálnych položiek alebo tenkých
zložiek.
používanie malej plniacej trubice
●
Najprv do nej vložte veľký posúvač.
používanie veľkej plniacej trubice
●
Používajte obidva posúvače naraz.
7 Vložte potraviny do plniacej trubice.
8 Zariadenie zapnite a potraviny tlačte rovnomerne nadol posúvačom –
nikdy nevkladajte do plniacej trubice prsty. Na spracovanie mäkkých
potravín, ako sú napríklad uhorky, odporúčame strednú rýchlosť a na
spracovanie tvrdších potravín, ako je napríklad mrkva a tvrdý syr,
strednú/vysokú rýchlosť.
9 Zariadenie vypnite a odpojte z elektrickej siete.
10 Zložte z neho nadstavec.
11 Na výstup pre strednú rýchlosť založte naspäť kryt.
rady
●
Používajte čerstvé zložky.
●
Potraviny nekrájajte na príliš malé kúsky. Veľkú plniacu trubicu napĺňajte
takmer na celú šírku. To zabraňuje tomu, aby sa potraviny počas
spracovávania posúvali do strán. Eventuálne použite malú plniacu trubicu.
●
Pri krájaní a strúhaní: Potraviny vložené zvisle vychádzajú kratšie než
potraviny vložené horizontálne.
●
Pri používaní rezacích kotúčov bude na kotúči alebo v mise nadstavca aj
malé množstvo odpadu.
ošetrovanie a čistenie
●
Kuchynský robot pred vybratím príslušenstva z neho vždy vypnite a
odpojte z elektrickej siete.
●
Príslušenstvo pred čistením úplne rozmontujte.
misa, veko a ďalšie súčasti
●
Umyte ich ručne a potom osušte. Postupujte pri tom opatrne, lebo nože a
rezacie kotúče sú ostré.
●
Eventuálne ich možno dávať do vrchnej priehradky umývačky riadu. V
takom prípade odporúčame krátky program s nízkou teplotou vody.
Nožovú jednotku uložte po použití do misy nadstavca na spracovanie
potravín.
140