SK75
TABUĽKA POPISU FUNKCIÍ
OVLÁDACIE TLAČIDLO FUNKCIÍ
OFF
Na prerušenie pečenia a vypnutie rúry.
LAMP
(OSVETLENIE)
Na zapnutie/vypnutie žiarovky rúry.
SPECIALS (ŠPECIÁLNE FUNKCIE)
ROZMRAZO-
VANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúčame vám, aby ste potraviny
umiestnili na strednú úroveň. Odporúčame vám, aby ste potraviny nechali v
balení, aby ste zabránili ich vyschnutiu na povrchu.
UDRŽIAVANIE
V TEPLE
Funkcia je ideálna na udržiavanie tepla a chrumkavosti práve upečených jedál
(napr. mäso, smažené jedlá, nákypy) Odporúčame vám, aby ste potraviny
umiestnili na strednú úroveň. Funkcia sa nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry
presahuje 65 °C.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom zachovania
kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje 40 °C.
Cesto umiestnite na 2. priečku. Rúru netreba predohriať.
EKO HORÚCI
VZDUCH
Na pečenie plneného mäsa a plátkov mäsa na jednej úrovni. Táto funkcia
používa prerušovanú a jemnú pomoc ventilátora, čo zabraňuje nadmernému
vysušovaniu jedál. Osvetlenie rúry počas pečenia pomocou tejto funkcie EKO
ostane vypnuté a dočasne ho môžete zapnúť stlačením tlačidla potvrdenia. Ak
chcete dosiahnuť maximálnu energetickú úspornosť, odporúčame neotvárať
dvere počas pečenia. Odporúča sa používať 3. úroveň v rúre. Rúru netreba
predohriať.
CONVENTIONAL
(STATICKÝ
OHREV)
Na pečenie ľubovoľného jedla na jednej úrovni. Použite 2. úroveň. Pred vložením
jedál do rúry ju predohrejte.
KONVEKČNÉ
PEČENIE
Pri pečení mäsa a koláčov s tekutou náplňou (pikantnou alebo sladkou) na jednej
úrovni. Použite 2. úroveň. Rúra sa nemusí vopred zohrievať.
FORCED AIR
(HORÚCI
VZDUCH)
Aj na súčasné varenie rôznych typov jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu
varenia (napr. ryby, zelenina, koláče) na maximálne dvoch úrovniach. Táto
funkcia umožňuje varenie bez prenosu pachov z jedného jedla na iné. Pri varení
na jednej úrovni vám odporúčame použiť 2. úroveň. Pri pečení jedál na dvoch
úrovniach odporúčame používať 1. a 3. úroveň a rúru pred pečením predohriať.
MAXI COOKING
(MAXI PEČENIE)
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie ako 2,5 kg). Používajte 1. alebo
2. úroveň, v závislosti od rozmerov mäsa. Rúru netreba predohriať. Počas pečenia
sa odporúča mäso obracať, aby sa dosiahlo rovnomerné opečenie na oboch
stranách. Odporúčame vám mäso z času na čas podlievať, aby sa predišlo
vyschnutiu mäsa.
GRILL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba. Jedlo uložte na 4. úroveň. Pri grilovaní mäsa odporúčame používať plech
na odkvapkávanie tuku a šťavy z pečenia. Vložte ju na 3. úroveň a prilejte do nej
približne pol litra vody. Rúru netreba predohriať. Počas pečenia treba udržiavať
dvierka rúry zatvorené.
TURBO GRILL
Na pečenie veľkých kusov mäsa (stehná, roast beef, kurča). Odporúča sa vložiť
jedlo do strednej polohy v rúre. Odporúčame používať plech na odkvapkávanie
tuku a šťavy z pečenia. Vložte ju na 1./2. úroveň a prilejte do nej približne pol litra
vody. Rúru netreba predohriať. Počas pečenia treba udržiavať dvierka rúry
zatvorené. S touto funkciou je taktiež možné použiť otočný ražeň, ak je k
dispozícii.