Electrolux EOB63300X Používateľská príručka

Typ
Používateľská príručka
návod na používanie
Rúra
EOB63300
2 electrolux
Obsah
Bezpeènostné pokyny................................... 3
Popis spotrebièa............................................ 4
Pred prvým použitím ..................................... 6
Obsluha rúry na peèenie.............................. 7
Použitie, tabu¾ky a tipy ................................. 16
Èistenie a starostlivost’................................. 27
Èo robit’, ak …................................................ 33
Likvidácia ........................................................ 34
Servis ............................................................... 35
Electrolux. Thinking of you.
Share more of our thinking at www.electrolux.com
5
Zmeny vyhradené
V tejto príruèke používate¾a sa používajú nasledujúce symboly:
1
Dôležité informácia týkajúce sa váš osobnej bezpeènosti a informácie o tom, ako predíst'
poškodeniu spotrebièa.
3 Všeobecné informácie a tipy
2 Environmentálne informácia
electrolux 3
1 Bezpeènostné pokyny
Elektrická bezpeènost
Spotrebiè môže pripájat’ iba
autorizovaný technik.
V prípade poruchy alebo poškodenia
spotrebièa: vyskrutkujte poistky alebo
vypnite istièe.
Spotrebiè môžu opravovat’ iba
kvalifikovaní špecialisti. Neodbor
opravy môžu spôsobit’ znaèné
nebezpeèenstvá.
V prípade opravy sa obrát’te na našu
servisnú službu alebo na
špecializovaného predajcu.
Bezpeènost’ pre deti
Poèas èinnosti spotrebièa nikdy
nenechávajte malé deti bez dozoru.
Bezpeènost’ pri používaní
Osoby (vrátane detí), ktoré vzh¾adom na
svoje fyzické, senzorické alebo duševné
schopnosti, resp. svoju neskúsenost’ èi
neznalost’, nie sú v stave spotrebiè
bezpeène používat’, tento spotrebiè
nesmú používat’ bez dozoru alebo
pouèenia zo strany zodpovednej osoby.
Tento spotrebiè sa môže používat’ iba na
varenie, peèenie mäsa, peèenie cesta a
prípravu jedál v domácnosti.
Pozor pri pripájaní elektrické spotrebièe
do siet’ových zásuviek v blízkosti
spotrebièa. Prívodné káble sa nesmú
privriet’ pod horúce dvierka rúry na
peèenie.
Pozor: Nebezpeèenstvo popálenín!
Poèas prevádzky je vnútorný priestor rúry
na peèenie horúci.
Ak v rúre na peèenie použijete
alkoholické prísady, ¾ahko môže
vzniknút’ zápalná zmes vzduchu s
alkoholom. V takomto prípade otvárajte
dvere ve¾mi opatrne. Pritom nenarábajte
so žeravými uhlíkmi, iskrami alebo
ohòom.
3 Upozornenie na akrylamid
Intenzívne zhnednutie potravín, hlavne ak
ide o výrobky s obsahom škrobu, môže
pod¾a najnovších vedeckých poznatkov
spôsobovat’ ohrozenie zdravia
akrylamidom. S oh¾adom na to
odporúèame používat’ pri peèení pod¾a
možnosti nízke teploty a vylúèit’
nadmerné zhnednutie jedál.
Takto predídete poškodeniu spotrebièa
Rúru na peèenie nevykladajte hliníkovou
fóliou a na jej dno neukladajte žiadny
plech na peèenie, žiadny hrniec a pod.,
pretože v opaènom prípade sa smalt rúry
na peèenie môže poškodit’
nedostatoèným odvodom tepla.
Ovocné št’avy kvapkajúce z plechu na
peèenie zanechávajú škvrny, ktoré sa už
nedajú odstránit’. Na ve¾mi vlhké koláèe
používajte hlboký plech.
Nenechávajte otvorené dvierka rúry na
peèenie.
Nikdy nevylievajte vodu priamo do
horúcej rúry na peèenie. Môže to
spôsobit’ poškodenie smaltu a zmenu
sfarbenia.
Pri použití nadmernej sily, predovšetkým
na hranách èelného skla, môže sklo
prasknút’.
Neuschovávajte v rúre na peèenie žiadne
hor¾avé predmety. Mohli by sa pri
zapnutí vznietit’.
V rúre na peèenie neuchovávajte žiadne
vlhké potraviny. Môžu spôsobit’
poškodenie smaltu.
Po vypnutí chladiaceho dúchadla
neuchovávajte v rúre na peèenie žiadne
otvorené potraviny. V priestore na
peèenie sa na sklách dvierok môže
vyzrážat’ vlhkost’, ktorá by sa mohla
dostat’ aj na nábytok.
3 Upozornenie na smaltovaný povrch
Zmeny farby na smaltovanom povrchu
rúry na peèenie pri jej používaní nemajú
vplyv na vhodnost’ spotrebièa na bežné
použitie, resp. na použitie v súlade so
zmluvou. Z h¾adiska práva na záruku nie
sú považované za chyby.
4 electrolux
Popis spotrebièa
Celkový poh¾ad
Ovládací panel
Celosklenené
dvere
Ovládací panel
Rukovät’
dvierok
Funkcie rúry na peèenie
Výber teploty
Tlaèidlá hodinových funkcií
Kontrolka zapnutia Kontrolka Teplota
Indikácia èasu
electrolux 5
Vybavenie rúry na peèenie
Vnútorná strana dvierok
Na vnútornej strane rúry na peèenie je
uvedené èíslovanie úrovní roštov, ktoré sa
zasúvajú do rúry.
Okrem toho sú tu zobrazené struèné
informácie o funkciách rúry na peèenie,
odporúèaných úrovniach roštov a teplotách
prípravy najbežnejších jedál.
Horný ohrev a grilovacie ohrievacie teleso
Osvetlenie rúry na peèenie
Tukový filter
Osvetlenie rúry na peèenie
Ohrievacie teleso v zadnej
stene
Ventilátor
Spodný ohrev
Zásuvné úrovne
Zásuvná mriežka,
vyberate¾ná
8 electrolux
1. Funkèný prepínaè rúry na peèenie
prepnite na požadovanú funkciu.
2. Prepínaè vo¾by teploty nastavte na
požadovanú teplotu.
Kontrolka zapnutia svieti dovtedy, kým je rúra
na peèenie v prevádzke.
Kontrolka teploty svieti dovtedy, kým sa rúra
na peèenie rozohrieva.
3. Rúra na peèenie sa vypína prepnutím
prepínaèa funkcií rúry na peèenie a
vo¾by teploty do polohy Vyp.
3 Chladiaci ventilátor
Ventilátor sa zapína automaticky, aby
povrchy spotrebièa zostávali chladné.
Ventilátor po vypnutí rúry na peèenie beží
naïalej, aby spotrebiè ochladil. Neskôr
sa samoèinne vypne.
Funkcie rúry na peèenie
Rúra na peèenie má nasledujúce funkcie:
Funkcia rúry na peèenie: Použitie
Osvetlenie
Pomocou tejto funkcie možno
osvetlit
vnútorný priestor rúry na
peèenie, napr. pri èistení.
Horúci vzduch s
kruhovým
vyhrievacím telesom
Na
peèenie cesta
až na
troch úrovniach
naraz.
Nastavujte o 20-40 °C nižšie teploty rúry na peèenie ako pri hornom/
spodnom ohreve.
Stupeò Pizza
Na peèenie múènych jedál na jednej úrovni, ktoré
si vyžadujú
intenzívnejšie zhnednutie a krehkost’ spodku
.
Nastavte o 20-40 °C nižšie teploty rúry na peèenie ako pri hornom/
spodnom ohreve.
Horný/Spodný ohrev
Na
peèenie cesta
a
mása
na
na jednej úrovni
.
Spodný ohrev
Na
dopeèenie
koláèov s
krehkým spodkom
.
Rozmrazovanie
Na
rozmrazovanie
napr. torty, masla, chleba, ovocia alebo iných
mrazených potravín
.
Malý gril
Na
grilovanie
plochých kúskov potravín, ktoré sú uložené
v strede
roštu
a na prípravu
toustov
.
Vel’koplošný gril
Na
grilovanie
plochých kúskov potravín vo
väèších množstvách
a na
prípravu
toustov
.
Teplovzdušné
grilovanie
Pri
peèení
väèších kúskov mäsa alebo hydiny na jednej úrovni.
Táto funkcia je vhodná aj na
gratinovanie
a
zapekanie
.
electrolux 9
Vloženie roštu, plechu na peèenie
a panvice na smaženie
Vkladanie plechu na peèenie alebo
panvice na smaženie:
Plech na peèenie resp. panvicu na smaženie
položte na teleskopické lišty vybranej
zásuvnej úrovne tak, aby zachytili obe vàtania
v predných pridržiavacích skrutkách
teleskopických líšt.
Vkladanie roštu:
Nožièky roštu musia pri nasadzovaní
smerova nadol.
Rošt položte na teleskopické lišty vybranej
zásuvnej úrovne.
3 Riad je chránený proti skåznutiu aj rámom
s vyvýšením po obvode.
Rošt a panvicu na smaženie nasadzujte
spoloène:
Rošt položte na panvicu na smaženie.
Rošt a panvicu na smaženie položte na
teleskopické lišty vybranej zásuvnej úrovne
tak, aby zachytili obe vàtania v predných
pridržiavacích skrutkách teleskopických líšt.
3 Na u¾ahèenie ukladania zásuvnej èasti
rôzne vytiahnutých lištách položte
zásuvnú èas dozadu na lišty, zasuòte ho
až na doraz a potom spustite
pridržiavacie skrutky vpredu.
Nasadenie/vyberanie tukového
filtra
Tukový filter nasadzujte iba pri peèení
mäsa, aby chránil ohrievacie teleso v zadnej
stene chránil pred odstrekovaním tuku.
10 electrolux
Hodinové funkcie
Casomer
Slúži na nastavenie krátkeho èasu. Po jeho
uplynutí sa rozoznie signál.
Táto funkcia nemá vplyv na èinnost’ rúry.
Trvanie
Slúži na nastavenie èasu, poèas ktorého
zostáva rúra v èinnosti.
Koniec
Nastavenie èasu, kedy sa má rúra na peèenie
znova vypnút’.
Denný èas
Slúži na nastavenie, zmenu alebo zistenie
denného èasu
(pozri aj kapitolu “Pred prvým použitím“).
3 Informácie o funkciách hodín
Po zvolení funkcie bliká pribl. 5 sekúnd
kontrolka príslušnej funkcie. Po tento èas
môžete tlaèidlom alebo nastavit’
požadovaný èas.
Po nastavení požadovaného èasu
kontrolka funkcie bliká znova
pribl. 5 sekúnd. Funkèná kontrolka
potom svieti trvalým svetlom. Nastavený
èas sa zaèína odrátavat’.
Signalizaèný tón možno ukonèit’
stlaèením ¾ubovo¾ného tlaèidla.
Požadovanú funkciu a teplotu rúry na
peèenie možno zvolit’ pred alebo po
nastavení funkcie hodín Trvanie a
Koniec .
Nasadenie tukového filtra
Tukový filter chyt’te za rukovät’ a obidva
držiaky zasuòte zhora nadol do otvoru na
zadnej stene rúry na peèenie (otvor
ventilátora).
Vyberanie tukového filtra
Tukový filter chyt’te za rukovät’ a vyveste
smerom nahor.
Tlaèidlo Výber
Tlaèidlo
Tlaèidlo
Indikácia èasu Kontrolky funkciíKontrolky funkcií
electrolux 11
Po skonèení procesu tepelnej úpravy
prepnite prepínaè funkcie rúry na
peèenie a voliè teploty do polohy VYP.
2 Vypínanie zobrazenia èasu
Vypnutím indikácie èasu možno usporit’
energiu.
Vypínanie zobrazenia èasu
Stlaète a držte stlaèené ktoréko¾vek dve
tlaèidlá až dovtedy, kým indikácia èasu
nezhasne.
Zapnutie zobrazenia èasu
Stlaète a držte stlaèené ktoréko¾vek tlaèidlo a
ž dovtedy, kým sa objaví zobrazenie èasu.
3 Zobrazenie možno vypnút’ iba ak nie je v
èinnosti žiadna z hodinových funkcií
Trvanie , Koniec alebo
Casomer .
Casomer
1. Tlaèidlo Výber stláèajte až dovtedy,
kým sa rozbliká funkèná kontrolka
Casomer .
2. Tlaèidlom alebo sa nastavuje
požadovaný skrátený èas (max. 2 hodiny
30 minút).
Pribl po 5 sekundách sa zobrazuje
zostávajúci èas.
Kontrolka funkcie Casomer svieti.
Po uplynutí nastaveného èasu sa rozbliká
kontrolka funkcie a na 2 minúty sa rozoznie
signál.
Signalizaèný tón možno vypnút’ stlaèením
¾ubovo¾ného tlaèidla.
Trvanie
1. Tlaèidlo Výber stláèajte až dovtedy,
kým sa rozbliká funkèná kontrolka
Trvanie .
12 electrolux
2. Tlaèidlom alebo sa nastavuje
požadovaný èas varenia.
Pribl po 5 sekundách sa znova zobrazuje
denný èas. Kontrolka funkcie Trvanie
svieti.
Po uplynutí nastaveného èasu sa rozbliká
kontrolka funkcie, na 2 minúty sa rozoznie
signál a rúra na peèenie sa vypína.
3. Signalizaèný tón a program možno
vypnút’ stlaèením ¾ubovo¾ného tlaèidla.
Koniec
1. Tlaèidlo Výber stláèajte až dovtedy,
kým sa rozbliká funkèná kontrolka
Koniec .
2. Tlaèidlom alebo sa nastavuje
požadovaný èas vypnutia.
Pribl po 5 sekundách sa znova zobrazuje
denný èas.
Kontrolka funkcie Koniec svieti.
electrolux 13
Po uplynutí nastaveného èasu sa rozbliká
kontrolka funkcie, na 2 minúty sa rozoznie
signál a rúra na peèenie sa vypína.
3. Signalizaèný tón a program možno
vypnút’ stlaèením ¾ubovo¾ného tlaèidla.
Kombinácia Trvanie a Koniec
3 Trvanie a Koniec sa môžu
používat’ naraz, ak sa má rúra na
peèenie automaticky zapnút’ a vypnút’ v
neskoršom èase.
1. Pomocou funkcie Trvanie nastavte
èas, ktorý je potrebný na uvarenie jedla,
tu je to 1 hodina.
2. Pomocou funkcie Koniec nastavte
èas, kedy má byt’ jedlo pripravené,
tu je to 14:05 h.
Funkèné kontrolky Trvanie a Koniec
svietia a na displeji sa zobrazuje denný èas,
tu je to 12:05 h.
Rúra na peèenie sa automaticky zapne vo
vypoèítanom èase,
tu o 13:05 h.
A po uplynutí zadaného èasu trvania sa znova
vypne,
tu o 14:05 h.
14 electrolux
Mechanické blokovanie dvierok
Po dodaní spotrebièa od výrobcu je
blokovanie dvierok deaktivované.
Aktivovanie blokovania dvierok
1. Kryt dvierok(B) chyt’te za chyt’te za horný
okraj dvierok po oboch stranách a
zatlaète dovnútra, aby sa uvo¾nil
patentný uzáver. Potom potiahnite kryt
dvierok nahor a uvo¾nite ho.
2. Aktivovanie páèky:
Páèku vyberte (1), premiestnite o 4 mm
do¾ava (2) a zasuòte (3).
3. Kryt dvierok(B) uchopte na bokoch,
prilte k vnútornej strane hrany dvierok
a (B) nasaïte na hornú hranu dvierok.
3 Na otvorenej strane krytu dvierok (B) sa
nachádza vodiaca lišta (C). Tá sa musí
zasunút’ medzi vonkajšiu tabu¾u
dvierok a vodiaci uholník (D).
Patentný uzáver (E) musí zapadnút’ do
správnej polohy.
16 electrolux
3 Na otvorenej strane krytu dvierok (B) sa
nachádza vodiaca lišta (C). Tá sa musí
zasunút’ medzi vonkajšiu tabu¾u
dvierok a vodiaci uholník (D).
Patentný uzáver (E) musí zapadnút’ do
správnej polohy.
5. Zatvorte dvierka rúry na peèenie.
Použitie, tabu¾ky a tipy
Peèenie cesta
Funkcia rúry na peèenie: Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím telesom alebo
Horný/Spodný ohrev
Formy na peèenie cesta
Pre Horný/Spodný ohrev sú vhodné
formy z tmavého kovu a povrstvené
formy.
Pre Horúci vzduch s kruhovým
vyhrievacím telesom sú vhodné aj
svetlé kovové formy.
Zásuvné úrovne
Peèenie cesta s Horný/Spodný ohrev
je možné na jednej úrovni.
S Horúci vzduch s kruhovým vyhrievacím
telesom možno súèasne piect’ až na 3
plechoch:
1 plech na peèenie:
napr. zásuvná úroveò 3
1 forma na peèenie:
electrolux 17
napr. zásuvná úroveò 1
2 plechy na peèenie:
napr. zásuvné úrovne 1 a 3
3 plechy na peèenie:
napr. zásuvné úrovne 1, 3 a 5
eobecné pokyny
Zasuòte plech so skosením dopredu!
Pomocou Horný/Spodný ohrev alebo
Horúci vzduch s kruhovým vyhrievacím
telesom možno piect’ na rošte aj dve
formy naraz ved¾a seba. Èas peèenia sa
predåži iba nepodstatne.
3 Tácka mrazeného jedla sa môže poèas
varenia deformovat’. Príèinou sú ve¾ké
teplotné rozdiely v mraznièke a v rúre pri
peèení. Po vychladnutí deformácia tácky
zmizne.
Informácie o tabu¾kách peèenia
V tabu¾kách nájdete potrebné teploty, èasy
peèenia a zásuvné úrovne pre viaceré jedlá.
Teploty a èasy peèenia sú orientaèné
hodnoty závisiace od zloženia cesta, jeho
množstva a použitej formy na peèenie.
Odporúèame nastavit’ po prvý raz nižšie
hodnoty teploty a až pod¾a potreby, napr.
ak požadujete silnejšie zhnednutie, alebo
ak je èas peèenia príliš dlhý, zvolit’ vyššiu
teplotu.
Ak pre svoj recept nenájdete žiadne
konkrétne údaje, orientujte sa pod¾a
podobného peèiva.
Pri peèení koláèov na plechoch alebo vo
formách na viacerých úrovniach sa èas
peèenia môže predåžit’ o 10-15 minút.
Vlhké druhy peèiva (napr. pizzy, ovocné
koláèe a pod.) sa pripravujú na jednej
úrovni.
Rozdielna výška peèeného pokrmu môže
na zaèiatku spôsobovat’ rozdiely
zhnednutia. Prosíme vás, aby ste v tomto
prípade nemenili nastavenú teplotu.
Rozdiely v zhnednutí sa poèas peèenia
vyrovnajú.
Vaša nová rúra na peèenie sa môže pri
peèení a smažení chovat’ inak, ako
spotrebiè, ktorý ste používali doteraz.
Preto si zvyèajné nastavenia (teplota, èas
prípravy) a zásuvné roviny prispôsobte
pod¾a odporúèaní uvedených v
nasledujúcich tabu¾kách.
2 Pri dlhších èasoch peèenia môžete pribl.
10 minút pred skonèením èasu peèenia
vypnút’ rúru na peèenie a využit’
zvyškové teplo.
Tabu¾ky platia, ak nie je uvedené iné, pri
vložení do studenej rúry.
18 electrolux
Tabu¾ka peèenia
Peèenie cesta na jednej zásuvnej úrovni
Druh
peèiva
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
Peèivo vo formách
Bábovka alebo francúzska
bábovka
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 150-160 0:50-1:10
Linecké koláèe/krá¾ovská
bábovka
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 140-160 1:10-1:30
Piškótová torta
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 140 0:25-0:40
Piškótová torta Horný/Spodný ohrev 1 160 0:25-0:40
Tortový korpus z krehkého
cesta
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 170-180
1)
0:10-0:25
Tortový korpus z mieseného
cesta
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 150-170 0:20-0:25
Jablková torta Horný/Spodný ohrev 1 170-190 0:50-1:00
Jablkový koláè (2formy,
Ø
20cm, diagonálne posunuté)
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 160 1:10-1:30
Jablkový koláè (2formy,
Ø
20cm, diagonálne posunuté)
Horný/Spodný ohrev 1 180 1:10-1:30
Pikantná torta (napr. Quiche
Lorraine)
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 160-180 0:30-1:10
Tvarohová torta Horný/Spodný ohrev 1 170-190 1:00-1:30
Peèivo na plechu
Pletenec/veniec z kysnutého
cesta
Horný/Spodný ohrev 3 170-190 0:30-0:40
Vianoèka Horný/Spodný ohrev 3 160-180
1)
0:40-1:00
Chlieb (ražný chlieb)
-najprv
-potom
Horný/Spodný ohrev 1
230
1)
160-180
0:25
0:30-1:00
Veterníky/zákusky plnené
krémom a poliate èokoládou
Horný/Spodný ohrev 3 160-170
1)
0:15-0:30
Piškótová roláda Horný/Spodný ohrev 3 180-200
1)
0:10-0:20
Koláèe posypané mrvenièkou,
suché
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 150-160 0:20-0:40
Maslové-/pocukrované koláèe Horný/Spodný ohrev 3 190-210
1)
0:15-0:30
electrolux 19
Ovocné koláèe
(kysnuté/miesené cesto)
2)
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 150 0:35-0:50
Ovocné koláèe
(kysnuté/miesené cesto)
2)
Horný/Spodný ohrev 3 170 0:35-0:50
Ovocný koláè z krehkého cesta
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 160-170 0:40-1:20
Koláèe peèené na plechu s
citlivým obložením (napr.
tvaroh, smotana, osie hniezda)
Horný/Spodný ohrev 3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (s bohatým obložením)
2)
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 180-200
1)
0:30-1:00
Pizza (tenká)
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 200-220
1)
0:10-0:25
Nízky okrúhly chlieb
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 200-220 0:08-0:15
Švajèiarske peèivo
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
1 180-200 0:35-0:50
Drobné peèivo
Placky z krehkého cesta
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 150-160 0:06-0:20
Striekané peèivo
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 140 0:20-0:30
Striekané peèivo Horný/Spodný ohrev 3 160
1)
0:20-0:30
Placky z mieseného cesta
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 150-160 0:15-0:20
Bielkové koláèe, bezé
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 80-100 2:00-2:30
Mand¾ové zákusky
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 100-120 0:30-0:60
Drobné kysnuté peèivo
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 150-160 0:20-0:40
Drobné peèivo z lístkového
cesta
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 170-180
1)
0:20-0:30
Druh
peèiva
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
20 electrolux
Peèenie na viacerých zásuvných úrovniach
Žemlièky
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 160
1)
0:20-0:35
Žemlièky Horný/Spodný ohrev 3 180
1)
0:20-0:35
Malé koláèiky (20ks/plech)
Horúci vzduch s
kruhovým vyhrievacím
telesom
3 140
1)
0:20-0:30
Malé koláèiky (20ks/plech) Horný/Spodný ohrev 3 170
1)
0:20-0:30
1) Rúru vopred zohrejte
2) Podložte plech alebo panvicu na smaženie
Druh peèiva
Horúci vzduch s
kruhovým
vyhrievacím
telesom
Horúci vzduch
s kruhovým
vyhrievacím
telesom
Teplota °C
Èas
Hod.: min
Zásuvná úroveò zdola
2 úrovne 3 úrovne
Peèivo na plechu
Veterníky/zákusky plnené
krémom a poliate èokoládou
1/4 --- 160-180
1)
1) Rúru na peèenie zohrejte
0:35-0:60
Koláèe posypané mrvenièkou,
suché
1/3 --- 140-160 0:30-0:60
Drobné peèivo
Placky z krehkého cesta 1/3 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Striekané peèivo 1/3 1/3/5 140 0:20-0:60
Placky z mieseného cesta 1/3 --- 160-170 0:25-0:40
Bielkové koláèe, bezé 1/3 --- 80-100 2:10-2:50
Mand¾ové zákusky 1/3 --- 100-120 0:40-1:20
Drobné kysnuté peèivo 1/3 --- 160-170 0:30-0:60
Drobné peèivo z lístkového cesta 1/3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Žemlièky 1/4 --- 160 0:30-0:45
Malé koláèiky (20ks/plech) 1/4 --- 140
1)
0:25-0:40
Druh
peèiva
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Electrolux EOB63300X Používateľská príručka

Typ
Používateľská príručka