16
Tento spotrebič je chladnička s mraziacim
priestorom označeným
hviezdičkami.
Rozmrazovanie chladiaceho priestoru je
úplne automatické.
Chladnička môže pracovat’ pri teplotách v
miestnosti od +10°C do +38°C. Optimálny výkon
závisí od triedy uvedenej na typovom štítku.
Chladiaci priestor a mraziaci priestor môžete
regulovat’ v prípade spotrebiča s dvoma
kompresormi nezávisle na sebe (pozri popis
spotrebiča)
Zapnutie spotrebiča
1.
Zasuňte zástrčku do zásuvky elektrickej
siete.
2.
Spotrebič je takto zapnutý, oddelenie
“MÄSO A RYBY”
je v činnosti, tlačidlo
(D)
svieti. Teplota chladiaceho priestoru je
nastavená vo výrobe na 5°C.
Ak dvere ostanú otvorené dlhšie ako dve
minúty, rozoznie sa varovný signál
indikujúci otvorené dvere. Aby ste ho vypli,
zatvorte dvere
(pozri čast’ “Varovný signál pri
otvorených dverách” v tejto kapitole).
.
Ovládač vnútornej teploty chladiaceho
priestoru
Kedykoľvek chcete zmenit’ nastavenie teploty
chladiaceho priestoru, postupujte nasledovne:
•
stlačte tlačidlo (
A
) °C, aby ste nastavili
vyššiu teplotu;
•
stlačte tlačidlo (
A
) °C, aby ste nastavili
nižšiu teplotu.
Poznámka:
Vnútornú teplotu chladničky ovplyvňuje izbová
teplota, frekvencia otvárania dverí, vloženie
teplých jedál do chladničky a umiestnenie
spotrebiča. V takom prípade sa vnútorná teplota
môže odlišovat’ od teploty uvedenej na paneli.
Vypnutie spotrebiča
Ak spotrebič nebude v prevádzke počas dlhého
obdobia, je možné prerušit’ činnost’ stlačením
tlačidla (
C
).
Týmto spôsobom, napriek tomu, že spotrebič
ostane zapojený do elektrickej siete, vypnete
vnútorné osvetlenie a všetky kontrolky tlačidiel,
okrem červenej kontrolky pre tlačidlo (
C
).
Aby ste spotrebič znovu zapli, stlačte opät’
tlačidlo (
C
).
Varovný signál pri otvorených dverách
Spotrebič má schopnost’ oznámit’, že dvere
ostali neopatrnost’ou otvorené prostredníctvom
vnútorného osvetlenia, ktoré svieti prerušovane.
Varovný signál sa zapne po 2 minútach potom,
čo ostali dvere otvorené a vypne sa po zatvorení
dverí.
Použitie chladiaceho priestoru
Potraviny ukladajte, ako je to znázornené na
obrázku.
A Varené jedlá
B Ryby, mäso
C Ovocie a zelenina
DFľaše
EMaslo
F Mliečne výrobky, syr
Poznámka:
•
Priestor medzi policami a zadnou stenou
chladiaceho priestoru musí zostat’ voľný, aby
bolo možné prúdenie vzduchu.
•
Jedlá ukladajte tak, aby sa nedotýkali priamo
zadnej steny chladiaceho priestoru.
•
Do chladničky nevkladajte horúce jedlá.
•
Tekutiny skladujte v uzavretých nádobách.
Pri skladovaní zeleniny s vysokým obsahom
vody sa môže na stenách skladovacích nádob
na ovocie a zeleninu tvorit’ vodný kondenzát:
tento však nemá vplyv na riadnu prevádzku
spotrebiča.
AKO POUŽÍVAŤ CHLADIACI PRIESTOR