40
10 Misu napĺňajte iba tekutinami, ktorých teplotu dokážete zniesť (teplota tekutiny musí byť
nižšia ako 40 °C).
11 Nepokúšajte sa drviť ľad, nepokúšajte sa sekať surové mäso, a dávajte veľký pozor na nože.
12 Nepoužívajte doplnky alebo vybavenie iné než tie, ktoré boli dodané.
13 Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto inštrukciách.
14 Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
použitie len pre domácnosť
5 ZAKLADANIE/ZLOŽENIE NÁSTAVCOV
1 Odpojte prístroj z elektrickej siete.
2 Nadstavec pripevníte tak, že ho zatlačíte na koniec rukoväte a otočíte v smere hodinových
ručičiek.
3 Nástavec zložíte tak, že stlačíte tlačidlá na stranách rukoväte, a vytiahnete nástavec von.
C TLAČIDLÁ NA OVLÁDANIE RÝCHLOSTI
4 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
5 Vrchným tlačidlom zapnete prístroj na nízku rýchlosť, uvoľnením tlačidla ho vypnete.
6 Spodným tlačidlom zapnete prístroj na vysokú rýchlosť, uvoľnením vypnete.
7 S tyčovým mixérom používajte vysokú rýchlosť.
8 So šľahačom použite nízku rýchlosť na spojenie prísad, potom zmeňte na vysokú rýchlosť na
miešanie.
9 Pri použití sekáčika použite nízku rýchlosť na hrubšie kúsky, a vyššiu rýchlosť na jemné
posekanie.
10 Nepoužívajte tyčový mixér viac ako 3 minúty, šľahač viac ako 5 minút, sekáčik viac ako 30
sekúnd, potom nechajte motor pred opätovným použitím 3 minúty vychladnúť.
C TYČOVÝ MIXÉR
11 Vo všeobecnosti dokáže tyčový mixér urobiť všetko, čo obyčajný mixér, ale rýchlejšie a s
menej riadom – majonézu, mliečne koktaily, nátierky, alebo ovocné nápoje vo vysokej
odmerke. Prísady môžete rozmixovať do požadovanej konzistencie v rajnici alebo nádobe, v
ktorej ich budete variť.
12 Bez ohľadu na to, akú nádobu použijete, dbajte na to, aby bola položená na pevnom, rovnom
podklade, a držte ju druhou rukou, aby ste zabránili jej pohybu po pracovnom povrchu.
13 Tyčový mixér neponárajte nižšie ako je vrch rovnej trubice.
14 Pri používaní v horúcich tekutinách nedovoľte, aby sa nôž dotkol povrchu v uhle, inak sa
môže stať, že tekutina vystrekne von z misy/rajnice/nádoby.
C ŠĽAHACIA METLA
15 Zatlačte šľahaciu metlu do spodnej časti nástavca na šľahaciu metlu.
16 Šľahaciu metlu vyberiete jednoduchým vytiahnutím zo spodnej časti nástavca,
, Neponárajte metlu nižšie, ako je spodná časť nástavca.
C SEKÁČIK
17 Sekáčik môžte použiť ako mini mixér.
18 Chyťte za plastovú časť sekáčika – prstami sa nepribližujte k nožu.
19 Zasuňte ho na stredový kolík v strede misy.
20 Pridajte suroviny – nenapĺňajte misu nad značku 450 ml.
21 Založte viečko misy – vrchná časť sekáčika zapadne do prevodovej jednotky v spodnej časti
viečka.
22 Na viečko misy založte rukoväť.
23 Sekáčik používajte v impulzoch trvajúcich niekoľko sekúnd, inak riskujete jeho preťaženie.
24 Vytiahnite rukoväť zo zástrčky, potom odoberte rukoväť z viečka.
25 Jemne viečko nadvihnite z misy – dávajte pozor, aby akékoľvek kvapkajúce zvyšky spadli späť
do nádoby.
26 Dvihnite sekáčik iba za plastovú časť.