31
•
Aby Vám Vaše nové spotrebiče slúžili k plnej
spokojnosti, prečítajte si pozorne tento návod
a odložte ho pre budúce použitie.
•
Odstráňte ochrannú lepenku a ochrannú
plastovú fóliu.
•
Vyberte príslušenstvo z rúry a rozohrejte ju
na 200° C, nechajte ju tak približne jednu
hodinu, aby sa odstránil zápach ochranných
mazadiel a izolačných materiálov. Počas
tohto úkonu nechajte otvorené okno.
1. Balenie
•
Obalový materiál je 100% recyklovateľný,
ako to potvrdzuje symbol recyklácie ( ).
2. Výrobky
•
Spotrebiče sú vyrobené z recyklovateľných
materiálov. Ak sa rozhodnete spotrebiče
odovzdat’ do zberu, musia byt’ likvidované v
súlade s platnými normami o likvidácii
odpadu. Odrežte prívodné šnúry, aby
spotrebiče nebolo možné pripojit’ ku sieti.
.
•
Pred každou údržbou spotrebičov ich odpojte
od elektickej siete.
•
Nedovoľte det’om približovat’ sa ku rúre, ak
je v prevádzke alebo ak bola práve vypnutá.
•
Spotrebiče môže opravovat’ alebo
nastavovat’ výhradne zaškolený technik.
•
Presvedčte sa, či elektrické káble alebo iné
elektrické spotrebiče v blízkosti varnej dosky
nemôžu príst’ do styku s horúcimi čast’ami
alebo či sa nemôžu zachytit’ do dvierok rúry.
•
Rúra je vybavená chladiacim systémom, aby
sa predišlo prehriatiu prednej strany rúry a
nábytku. Pri varení dlhšom ako jednu hodinu,
pri teplote 200° C alebo viac, Vám
odporúčame, aby ste odviedli zvyškové teplo
z rúry a kuchynskej skrinky využitím doby
ochladenia. Pri konci doby varenia pri použití
ktorejkoľvek funkcie, okrem grilu, nechajte
rúru zapnutú s “ovládacím gombíkom teploty”
v polohe “0”, počas približne 15 minút.
Počas doby ochladzovania nechajte dvierka
rúry zatvorené.
Rúra
•
Nikdy nestúpajte ani si nesadajte na
otvorené dvierka rúry. Nikdy nič nevešajte na
rukovät’ otvorených dvierok rúry.
•
Na vybratie foriem na pečenie alebo
príslušenstva z rúry, ktorá je horúca, použite
ochranné rukavice alebo chňapky.
• Nezakrývajte dno rúry alobalom.
•
Do rúry nevkladajte horľavé materiály - hrozí
nebezpečenstvo požiaru, v prípade, že rúru
z nepozornosti zapnete.
•
Počas pečenia sa z jedál vyparuje voda.
Tieto pary a ostatné dymy musia byt’
odvádzané z vnútra rúry. Z dôvodu
bezpečnosti a estetického hľadiska sme
dospeli k názoru, že najlepším riešením sú
otvory na spodnej časti dvierok. Následkom
toho možno príležitostne vidiet’ unikat’ pary
v tejto oblasti (pozri obrázok). Je to bežný jav
a spodný okraj môžete vyčistit’ po vybratí
dvierok, ako je popísané neskôr v tejto
kapitole “Čistenie rúry a jej príslušenstva”.
Pamätajte na to, že v rúre môže byt’ ešte
para. Preto otvárajte dvierka rúry opatrne.
•
Neklaďte na otvorené dvierka rúry žiadne
t’ažké predmety, pretože môžete spôsobit’
poškodenie vnútra alebo pántov. Maximálna
hmotnost’: 7 kg
.
Poznámka: Chladiaci ventilátor pracuje pri
dvoch rôznych rýchlostiach, podľa tepelnej
hodnoty súčastí, ak sú spotrebiče v prevádzke.
Plná rýchlost’: pri vysokej teplote súčastí.
Polovičná rýchlost’: pri nízkej teplote súčastí.
Prerušovaná rýchlost’ je považovaná za
normálny jav pri polovičnej rýchlosti.
Ventilátor sa môže otáčat’ počas
nevyhnutnej doby pre zabezpečenie
vychladnutia súčastí spotrebičov a
priľahlého kuchynského nábytku aj po
vypnutí spotrebiča.
PRED POUŽITÍM SPOTREBIČA
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
RADY A VŠEOBECNÉ POKYNY
O
d
v
o
d
d
y
m
o
v
a
p
á
r
54662-sk.fm5 Page 31 Thursday, March 22, 2001 5:24 PM