4. Keď je spotrebič v pohotovostnom režime, po
stlačení tlačidla “TEMP” sa na displeji zobrazí
teplota. Ak je potrebné, pomocou tlačidla "+" alebo
"-" zmeňte teplotu medzi "35°C” a “70°C ". Po
každom stlačení tlačidla "+" alebo "-" sa zmení
nastavenie teploty o 5°C. Ak podržíte stlačené
tlačidlo "+" alebo "-", nastavenie teploty sa bude
neustále meniť. Tri sekundy po nastavení teploty
systém automaticky potvrdí činnosť s aktuálnym
nastavením teploty. Displej v pohotovostnom
režime zobrazuje čas.
Poznámka: Nízku teplotu nastavte pre tenké a
malé kúsky pokrmov alebo pre malé naloženie.
Vysokú teplotu nastavte pre hrubé, veľké kusy
pokrmu a pre plné naloženie. Termostat môže byť
tiež použitý na zníženie teploty, ak je pokrm blízko
konca sušenia, pre ľahšie ovládanie konečnej
úrovne vlhkosti v pokrme.
5. Po nastavení času a teploty stlačte tlačidlo
“Start/Reset”. Najskôr sa zapne motor a ventilátor.
O 5 sekúnd neskôr sa spustí výhrevné teleso.
Nastavený čas sa začne odpočítavať. Na displeji
bliká indikátor “:”.
6. Počas procesu sušenia môžete skontrolovať
alebo zmeniť čas sušenia. Najskôr stlačte tlačidlo
“TIMER”, potom stlačte tlačidlo "+" alebo "-". Ak
stlačíte dvakrát tlačidlo “TIMER”, môžete
skontrolovať nastavený čas.
7. Počas procesu sušenia môžete skontrolovať
alebo zmeniť nastavenie teploty. Najskôr stlačte
tlačidlo “TEMP”, potom stlačte tlačidlo "+" alebo "-
". Po 5 sekundách sa displej vráti späť do režimu
zobrazenia.
8. Počas procesu sušenia stlačte dvakrát tlačidlo
“Start/Reset”; všetky funkcie sa prerušia.
Opakovaným stlačením tlačidla “Start/Reset”
obnovíte pokračovanie prerušenej funkcie.
9. V ľubovoľnom režime stlačte na viac ako 3
sekundy tlačidlo “Start/Reset”. Aktuálna činnosť sa
zastaví a všetky nastavenia sa zrušia. Spotrebič
sa nastaví do pohotovostného režimu.
10. V pohotovostnom režime môžete stlačením
tlačidla “Start/Reset” priamo spustiť základné
nastavenie sušenia (ČAS: 10 hodín, TEPLOTA:
70°C). Ak je to potrebné, môžete zmeniť čas
a teplotu.
11. Funkcie tlačidiel ako nižšie: viď Obrázok 3.
12. Keď nastavený čas dosiahne "0:00”, najskôr
sa vypne vykurovacie teleso. Po 10 sekundách sa
vypne ventilátor a zaznie 20-krát zvukový signál
(každú sekundu). Displej sa nastaví do
pohotovostného režimu a základného nastavenia
času a teploty.
Poznámka: Počas činnosti spotrebiča skontrolujte,
či je ventilátor vždy na svojom mieste. Ak nemáte
čas vysušiť pokrm v jeden deň, môžete ho vysušiť
nasledujúci deň. V tomto prípade odložte pokrm
do nádoby/vrecka a vložte do mrazničky.
13. Odpojte spotrebič o napájania.
Poznámka: Odporúčame použiť minimálne 3
zásobníky bez ohľadu na to, či je v nich
umiestnený pokrm alebo nie.
RADY:
·Spotrebič obsahuje 5 zásobníkov a funkciu
ochrany proti prehriatiu. Základňa obsahuje
vykurovacie články, motor, ventilátor a termostat.
·Vetracie otvory na zásobníkoch umožňujú
cirkuláciu vzduchu.
·Použitím ovládania teploty vzduch cirkuluje zo
základne cez zásobníky a krytom vytlačí vlhkosť
z pokrmu.
·V závislosti od vlhkosti pokrmu a vlhkosti vzduchu
sa čas sušenia môže meniť. Spotrebič používajte
v bezprašnej, dobre vetranej, teplej a suchej
miestnosti. Dobrá ventilácia je tiež dôležitá.
· Ovocie a zelenina vysušená vo vašom
spotrebiči bude na vzhľad odlišná od
predávaných v obchodoch. To je preto, lebo
spotrebič nepoužíva žiadne konzervačné látky
a farbivá ale len prírodné prísady.
Zaznamenaním si vlhkosti a hmotnosti pokrmu
pred a po sušení Vám pomôže zlepšiť techniku
sušenia do budúcnosti.
TIPY PRE SUŠENIE:
Predbežný čas sušenia sa bude meniť podľa
nasledujúcich faktorov:
1) Hrúbky kúskov
2) Počtu použitých zásobníkov
3) Objemu sušeného pokrmu
4) Vlhkosti pokrmu alebo okolitej vlhkosti
5) Vašich požiadaviek sušenia pre typy
sušeného pokrmu
Odporúčame:
Kontrolovať pokrm každú hodinu.
Otočiť a/alebo preukladať zásobníky, ak si
všimnete nerovnomerné sušenie.
Pred sušením poznačiť pokrm, dátum
a hmotnosť. Pomôže Vám to pri budúcom
sušení.
Pripravený pokrm poskytne najlepší efekt
sušenia.
Správne uloženie pokrmu po sušení pomôže
udržať pokrm v dobrom stave a uchovať
jeho nutričné hodnoty.
SKLADOVANIE
Pokrm uskladnite až po vychladnutí.
Pokrm môže byť uskladnený dlhšie, ak je
skladovaný na chladnom, suchom a tmavom
mieste.
Odstráňte čo najviac vzduchu zo
skladovacej nádoby a vzduchotesne
uzatvorte.
Optimálna teplota skladovania je 15°C alebo
nižšia.