Kenwood AT511, AT512 Návod na obsluhu

  • Prečítal som si návod na použitie pre nástroje Kenwood AT511 a AT512 na prekladanie. Tento návod obsahuje podrobné pokyny na nastavenie a použitie nástroja, ako aj tipy pre optimálne výsledky pri pečení. Som pripravený odpovedať na vaše otázky o tomto nástroji a pomôcť vám s jeho používaním.
  • Ako nastaviť správnu vzdialenosť nástroja od dna misy?
    Aké druhy receptov sú vhodné pre tento nástroj?
    Ako sa čistí nástroj?
AT511 na používanie
s kuchynským robotom
Kitchen Machine Chef
AT512 na používanie
s kuchynskými robotmi
Kitchen Machine Major
a Cooking Chef
pred použitím doplnku Kenwood
Starostlivo si prečítajte tieto
inštrukcie a uschovajte ich pre
budúcnosť.
Odstráňte všetky obaly a štítky.
Nástroj umyte: prečítajte si časť
„ošetrovanie a čistenie“.
Nástroj na vmiešavanie je
navrhnutý na vmiešavanie ľahkých
alebo riedkych zložiek do hustejších
zmesí, napríklad pri príprave
snehových pusiniek, šľahaných
pien, ovocných pohárov, janovských
koláčov, bublanín a podobne, a na
vmiešavanie múky do zmesí na
niektoré koláče a torty. Nie je
určený na používanie pri príprave
ťažkých zmesí, ako sú napríklad
cesto, husté tukové krémy s cukrom
či zmesi na múčne koláče.
bezpečnosť
Relevantné bezpečnostné
upozornenia si prečítajte v hlavnej
príručke kuchynského robota.
používanie nástroja na
vmiešavanie
1 Keď je kuchynský robot vypnutý,
založte doň nástroj na vmiešavanie
a sklopte hlavu mixéra. Skontrolujte
pozíciu nástroja na vmiešavanie v
mixovacej nádobe . Ideálne by sa
mal nástroj na vmiešavanie takmer
dotýkať dna mixovacej nádoby.
2 Ak medzeru medzi koncom nástroja
na vmiešavanie a dnom mixovacej
nádoby treba upraviť, nadvihnite
hlavu mixéra a nástroj z nej vyberte.
Pomocou dodaného kľúča uvoľnite
maticu natoľko, aby bolo možné
posunúť hriadeľ . Ak nástroj treba
spustiť nižšie ku dnu mixovacej
nádoby, otáčajte hriadeľom v
protismere hodinových ručičiek.
Ak nástroj treba posunúť vyššie nad
dno mixovacej nádoby, otáčajte
hriadeľom v smere hodinových
ručičiek. Opäť dotiahnite maticu.
3 Nástroj založte do mixéra a sklopte
hlavu mixéra. (Skontrolujte jeho
pozíciu – podľa bodu č. 2 vyššie.)
Podľa potreby opakujte vyššie
uvedené kroky, kým nástroj nebude
nastavený správne. Keď bude
nastavený správne, bezpečne
dotiahnite maticu.
4 V záujme dosahovania najlepších
výsledkov používajte pri vmiešavaní
minimálnu rýchlosť a tabuľku
odporúčaných množstiev.
Príklady receptov vhodných na
prípravu týmto nástrojom možno
nájsť na webovej stránke
spoločnosti Kenwood.
113
Otvorte ilustrácie z titulnej strany
Slovenčina
r
ady
Nepoužívajte vysokú rýchlosť, lebo
pre optimálny výkon vmiešavania je
potrebná pomalá rýchlosť.
Tento nástroj nie je navrhnutý na
mixovanie horúcich zložiek. Horúce
zložky preto nechajte pred použitím
tohto nástroja vychladnúť.
V záujme dosahovania najlepších
výsledkov nešľahajte vaječné bielka
alebo smotanu príliš dlho. Nástroj
na vmiešavanie nebude môcť
premiešať zmes správne, ak bude
vyšľahaný sneh príliš tuhý.
Zmes nemiešajte príliš dlho, lebo by
sa z nej uvoľnil vzduch a príliš by
zvláčnela. Keď je zmes dostatočne
spracovaná, vmiešavanie zastavte.
Nevmiešané zvyšky zložiek
nalepené na lopatke alebo na
stenách mixovacej nádoby treba
opatrne vmiešať do zmesi
špachtľou.
ošetrovanie a čistenie
Nástroj na vmiešavanie umývajte
horúcou vodou s čistiacim
prostriedkom a potom ho dôkladne
osušte.
Nástroj na vmiešavanie možno
umývať aj v umývačke riadu.
servis a starostlivosť o
zákazníkov
Keď sa poškodí prívodná elektrická
šnúra, musí ju z bezpečnostných
príčin vymeniť alebo opraviť firma
KENWOOD alebo pracovníci
oprávnení firmou KENWOOD.
Pokiaľ potrebujete pomoc pri
nasledovných problémoch:
používaním doplnku alebo
servis alebo opravy
Kontaktujte obchod, v ktorom ste si
zariadenie zakúpili.
N
avrhnuté a vyvinuté spoločnosťou
Kenwood v Spojenom kráľovstve.
Vyrobené v Číne.
DÔLEŽITÁ INFORMÁCIA NA
SPRÁVNU LIKVIDÁCIU PRODUKTU
PODĽA EURÓPSKEJ SMERNICE
2002/96/ES.
Po skončení životnosti produktu sa
tento produkt nesmie jednoducho
vyhodiť spolu s domovým odpadom.
Musí sa odovzdať na príslušné zberné
miesto na roztriedenie odpadu alebo
dílerovi, ktorý sa postará o takúto
likvidáciu.
Separátnou likvidáciou domácich
spotrebičov sa vyhneme negatívnym
následkom na životné prostredie a
zabránime ohrozeniu zdravia
vzniknutého nevhodnou likvidáciou.
Umožní sa tak aj recyklácia
základných materiálov, čím sa
dosiahne značná úspora energií a
prírodných zdrojov. Na pripomenutie
nutnosti separátnej likvidácie
domácich spotrebičov je produkt
označený preškrtnutým kontajnerom
na zber domáceho odpadu.
114
115
tabuľka odporúčaných množstiev – modely Chef
Typ receptu Nástroj Zložky Min. Max. Odporúčaná Približný čas Rady a tipy
množstvo množstvo rýchlosť (pre štádium
vmiešavania, ak
nie je uvedené
inak)
Janovské šľahač vajcia 3 9 maximálna 4 – 5 minút Vajcia s cukrom šľahajte
koláče/zákusky dovtedy, kým nebudú husté,
svetlé a krémové.
nástroj na múka 85 g 250 g minimálna 2 – 8 minút
vmiešavanie
kompletná zmes
350 g 1 kg
Bublaniny šľahač vajcia 2 6 maximálna 1 minúta
nástroj na
kompletná zmes
300 g 900 g minimálna 1 minúta
vmiešavanie
Múku pridávajte tak, že ju
nasypete na papier, ktorý
prehnete tak, aby vznikla
násypka. Múku pridávajte do
zmesi postupne po častiach pri
minimálnej rýchlosti. Tento krok
môže trvať až 8 minút, takže
pred pridaním ďalšej časti múky
trpezlivo čakajte, kým nedôjde k
zapracovaniu predchádzajúcej
časti múky do zmesi.
Pomocou šľahača vmiešajte na
rýchlostnom stupni č. 3 najprv
štvrtinu snehu vyšľahaného z
vaječných bielkov a potom
pomocou nástroja na vmiešavanie
vmiešajte jeho zvyšok.
116
tabuľka odporúčaných množstiev – modely Chef
Typ receptu Nástroj Zložky Min. Max. Odporúčaná Približný čas Rady a tipy
množstvo množstvo rýchlosť (pre štádium
vmiešavania, ak
nie je uvedené
inak)
Ovocné poháre šľahač smotana 125 ml 600 ml maximálna
max. 1 – 2 minúty
nástroj na ovocné pyré 80 g 400 g minimálna 1 – 2 minúty
vmiešavanie
Čokoládová pena šľahač
kompletná zmes
600 g 1,5 kg maximálna 2,5 minúty
nástroj na minimálna
vmiešavanie
Mandľové pečivo šľahač
kompletná zmes
400 g 900 g maximálna 1 minúta
nástroj na minimálna
vmiešavanie
Pridajte roztopenú čokoládu do
zmesi a všetku ju naraz
vmiešajte do zmesi. Postupne
po častiach vmiešavajte do
zmesi vaječné bielka.
* Vyššie uvedené informácie sú len orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od konkrétneho receptu a spracovávaných zložiek.
Veľkosť vajec uvádzaných v tabuľke = stredná (53 g – 63 g).
117
tabuľka odporúčaných množstiev – modely Major
Typ receptu Nástroj Zložky Min. Max. Odporúčaná Približný čas Rady a tipy
množstvo množstvo rýchlosť (pre štádium
vmiešavania, ak
nie je uvedené
inak)
Janovské šľahač vajcia 3 12 maximálna 4 – 5 minút Vajcia s cukrom šľahajte
koláče/zákusky dovtedy, kým nebudú husté,
svetlé a krémové.
nástroj na múka 85 g 320 g minimálna 2 – 8 minút
vmiešavanie
kompletná zmes
350 g 1,3 kg
Bublaniny šľahač vajcia 2 10 maximálna 1 minúta
nástroj na
kompletná zmes
300 g 1,6 kg minimálna 1 minúta
vmiešavanie
Múku pridávajte tak, že ju
nasypete na papier, ktorý
prehnete tak, aby vznikla
násypka. Múku pridávajte do
zmesi postupne po častiach pri
minimálnej rýchlosti. Tento krok
môže trvať až 8 minút, takže
pred pridaním ďalšej časti múky
trpezlivo čakajte, kým nedôjde k
zapracovaniu predchádzajúcej
časti múky do zmesi.
Pomocou šľahača vmiešajte na
rýchlostnom stupni č. 3 najprv
štvrtinu snehu vyšľahaného z
vaječných bielkov a potom
pomocou nástroja na vmiešavanie
vmiešajte jeho zvyšok.
118
tabuľka odporúčaných množstiev – modely Major
Typ receptu Nástroj Zložky Min. Max. Odporúčaná Približný čas Rady a tipy
množstvo množstvo rýchlosť (pre štádium
vmiešavania, ak
nie je uvedené
inak)
Ovocné poháre šľahač smotana 125 ml 1 l maximálna 1 – 2 minúty
nástroj na ovocné pyré 80 g 670 g minimálna 1 – 2 minúty
vmiešavanie
Čokoládová pena šľahač
kompletná zmes
600 g 2 kg maximálna 2,5 minúty
nástroj na minimálna
vmiešavanie
Mandľové pečivo šľahač
kompletná zmes
400 g 1,6 kg maximálna 1 minúta
nástroj na minimálna
vmiešavanie
Pridajte roztopenú čokoládu do
zmesi a všetku ju naraz
vmiešajte do zmesi. Postupne
po častiach vmiešavajte do
zmesi vaječné bielka.
* Vyššie uvedené informácie sú len orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od konkrétneho receptu a spracovávaných zložiek.
Veľkosť vajec uvádzaných v tabuľke = stredná (53 g – 63 g).
/