43
OPEKANIE CHLEBA
1. Hriankovač postavte na pevný, vodorovný a tepluvzdorný povrch.
2. Zasuňte zástrčku do sieťovej zásuvky.
3. Nastavte požadovaný stupeň opekania (1 = svetlý, 6 = tmavý).
4. Vložte chlieb do toastovacích otvorov (maximálna hrúbka 25 mm).
5. Zatlačte páčku držiaka na chlieb úplne dole. Páčka zapadne len vtedy, ak je spotrebič pripojený do
siete.
6. Mierka času hriankovania bude ukazovať čas hriankovania a začne odpočítavať smerom nadol.
7. Keď dosiahne 0, hrianka vyskočí von.
8. Na zastavenie opekania, stlačte tlačítko 5.
• Páčku môžete dvihnúť vyššie, aby ste mohli vybrať menšie časti.
• Podczas opiekania dźwignię możesz podnieść, aby sprawdzić postęp opiekania, następnie ją opuść.
ZMRAZENÝ CHLIEB
1. Nechajte stupeň opekania na Vašom obľúbenom nastavení, vložte zmrazený chlieb, stlačte páčku
držiaka chleba, potom stlačte tlačítko f.
2. Zasvieti svetelná kontrolka f a čas opekania sa automaticky prispôsobí tak, aby sa dosiahol ten istý
stupeň opečenia ako pri nezmrazenom chlebe.
3. Mierka času hriankovania bude ukazovať čas hriankovania a začne odpočítavať smerom nadol.
4. Keď dosiahne 0, hrianka vyskočí von.
OHRIEVANIE HRIANKY
1. Nechajte stupeň opekania na vašom obľúbenom nastavení, vložte chlieb, stlačte páčku a potom
stlačte tlačítko m.
2. Zasvieti svetielko m a hrianka sa krátko ohreje intenzívnou dávkou tepla.
3. Mierka času hriankovania sa presunie na značku 30 sekúnd a začne odpočítavať smerom nadol.
4. Keď dosiahne 0, hrianka vyskočí von.
• Len na prihriatie plochej, “nenamazanej” hrianky.
MIERKA ČASU HRIANKOVANIA
Mierka ukazuje, ako dlho bude trvať príprava hrianky pri zvolenom nastavení na ovládači zhnednutia.
• Ak hriankovanie zrušíte stlačením tlačidla 5, mierka zastane na čase, ktorý ukazovala, keď ste stlačili
tlačidlo.
• Ak znovu začnete hriankovať posunutím páčky nadol, mierka sa presunie na značku 3 a potom sa
prestaví a ukáže správny čas hriankovania.
• Ak počas hriankovania zmeníte polohu ovládača zhnednutia, mierka sa presunie na značku 3 a
potom sa prestaví a ukáže správny čas hriankovania.
• Automaicky sa nastaví, keď použijete tlačidlá mrazený chlieb f alebo ohrievanie m.
NÁDSTAVEC NA OHRIEVANIE ŽEMLÍ
Nepoužívajte nádstavec na ohriatie zmrazených, maslom natretých, obalených, plnených žemlí a žemlí s
polevou.
1. Položte nádstavec na ohrievanie na hriankovač tak, aby boli nožičky vo vnútri otvorov.
2. Žemle položte na nádstavec.
3. Nastavte stupeň opekania na 1, potom stlačte páčku smerom dolu.
4. Keď páčka vyskočí, pečivo môžete vybrať.
5. Nedotýkajte sa konštrukcie nádstavca – bude horúca.
6. Pred bežným použitím hriankovača z neho odstráňte nádstavec.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE