Russell Hobbs 27080-56 Používateľská príručka

Typ
Používateľská príručka

Nižšie nájdete stručné informácie o rýžovare Russell Hobbs 27080-56. Tento rýžovar je ideálny na prípravu chutnej ryže, ale tiež na varenie v pare. Ponúka jednoduché ovládanie, odnímateľnú misu pre ľahké čistenie a funkciu udržania tepla. Je vhodný pre domáce použitie.

Nižšie nájdete stručné informácie o rýžovare Russell Hobbs 27080-56. Tento rýžovar je ideálny na prípravu chutnej ryže, ale tiež na varenie v pare. Ponúka jednoduché ovládanie, odnímateľnú misu pre ľahké čistenie a funkciu udržania tepla. Je vhodný pre domáce použitie.

55
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku niekomu
inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so zníženými
fyzickými, zmyslovými alebo psychickými schopnosťami alebo
nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú pod dozorom/poučení a sú si
vedomí s tým spojených rizík. Deti sa s prístrojom nemajú hrať. Čistenie a
používatská údržba nemajú byť vykované dmi ak nie sú staršie ako 8
rokov a pod dozorom. Prístroj a elektrickú šnúru uchovajte mimo dosahu
detí mladších ako 8 rokov.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom, jeho
servisným technikom alebo iným kvalikovaným odborníkom, aby nedošlo
k riziku.
Nesprávne používanie spotrebiča môže viesť k poraneniu.
¬
Povrchy spotrebiča budú horúce. Zvyškové teplo bude po použití
udržiav povrchy teplé.
Konektory udržiavajte v suchu.
L
Nepoužívajte tento prístroj v blízkosti vane, sprchy, umývadla alebo
iných nádob s vodou.
Nedávajte do spotrebiča mrazené mäso alebo hydinu – pred použitím ich úplne rozmrazte.
Mäso, hydinu a jedlá z nich (mleté mäso, hamburgery, atď.) grilujte, až kým z nich nevyteká čis
šťava. Rybu grilujte dovtedy, kým nie je mäso vo všetkých častiach nepriehľadné.
Nepokúšajte sa čokoľvek variť v tele hrnca – varte iba v odnímateľnej nádobe.
Nenaťahujte sa ponad spotrebič a ruky, ramená, tvár a pod. nevystavujte unikajúcej pare.
Naplňte aspoň 1 šálkou vody.
Nenapĺňajte vyše hornej značky.
Spotrebič neprikvajte ani nedávajte žiadne predmety na jeho vrchnú časť.
Keď prístroj nepoužívate, odpojte ho z elektrickej siete.
Nepoužívajte iné doplnky alebo vybavenie ako tie, ktoré boli dodané.
Tento spotrebič nesmie byť ovládaný prostredníctvom externého časového spínača alebo
diaľkového ovládania.
Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo má poruchu.
LEN NA DOCE POUŽITIE
NÁKRESY
1. Spínač on/o - zapnuté/vypnuté
2. Spínač
3. Košík
4. Nádoba
5. Tlačidlo na uvoľnenie viečka
6. Vareška
7. Odmerka
8. vod pary
9. Zachyvač kondenzátu
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
56
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Odmerku, varešku a košík na varenie v pare umývajte v teplej vode so saponátom, opláchnite a osušte.
Vonkajší povrch prístroja utrite vlhkou handričkou.
PRÍPRAVA
1. Spotrebič postavte na stabilný, vodorovný a teplu odolný povrch.
2. Nepoužívajte spotrebič v blízkosti alebo pod záclonami, poličkami, skrinkami alebo čímkoľvek, čo sa
dá ľahko poškodiť unikajúcou parou.
3. Majte poruke kuchynské chňapky (alebo utierku) a tepelne odolnú podložku alebo plytký tanier, na
ktoré položíte nádobu po varení.
4. Nádobu vložte do parného hrnca.
VARENIE
1. Ryžu nasypte do nádoby pomocou odmerky. Odmerku naplňte zarovno s okrajom, nie vrchovato
(obr. A).
2. Naplňte nádobu vodou až po číslo, ktoré sa zhoduje s počtom odmeriek pridanej ryže.
3. Otočte nádobou o štvrť otočky v každom smere, aby ste zabezpečili dobrý kontakt dna nádoby s
ohrievacím telesom.
4. Vrchnák zatvorte a zatlačte nadol, kým nezavakne na mieste. Vždy nechávajte vrchnák počas varenia
zatvorený a zaistený.
5. Posuňte spínač do polohy DOLE. Posuňte prepínač do polohy O .
6. Po uvarení ryže sa spínač presunie do polohy KEEP WARM (UDRŽANIE TEPLOTY). Svetelná kontrolka
O zhasne a rozsvieti sa kontrolka N.
7. Nechajte ryžu stáť asi 10 minút, potom prístroj vypnite a odpojte z elektrickej siete.
8. Stlačte tlačidklo na uvoľnenie vrchnáka a otvorte vrchnák. Myslite na unikajúcu paru a použite
kuchynskú chňapku alebo niečo podobné na ochranu pred popálením.
9. dobu vyberte a položte ju na teplovzdornú podložku alebo plytký tanier.
10. Vareškou prevráťte a zamiešajte ryžu, aby ste uvoľnili všetku paru.
Niekedy sa na vrstve ryže, ktorá je v kontakte so stenami nádoby vytvorí kôra.
Ak ju nechcete, môžete ju po naservírovaní ryže odstrániť vareškou.
ĎALŠIE PRÍSADY
Ak pridáte akékoľvek ďalšie prísady (hrozienka, ovocie, oriešky a pod.), mali by ste znížiť množstvo
ryže, aby ste kompenzovali množstvo vody, ktoré tieto absorbujú.
Hrozienka a sušené ovocie absorbujú toľko vody, čo ra, takže ich nasypte do odmerky spolu s
ryžou.
Orechy vo všeobecnosti neabsorbujú veľa vody, takže ich môžete pridať po odmeraní množstva ryže.
POUZÍTIE HRNCA NA VARENIE V PARE
1. Pridajte do nádoby 400 ml studenej vody.
2. Košík vložte do vrchnej časti nádoby a vložte do neho jedlo.
3. Kvôli rovnomernému vareniu pokrájajte všetky kúsky potraviny na približne rovnakú veľkosť.
4. Na hrášok, alebo čokoľvek, čo sa rozpadne alebo popadá do vody, použite balíček z alobalu.
5. Pri vyberaní balíčka si dávajte pozor – použite kuchynské chňapky a plastové kliešte/lyžice.
6. Vrchnák zatvorte a zatlačte nadol, kým nezavakne na mieste. Vždy nechávajte vrchnák počas varenia
zatvorený a zaistený.
7. Použite varný hrniec rovnako, ako pri varení ryže.
8. Sledujte časy varenia v pare.
9. Po skončení varenia v pare nenechávajte jedlo v hrnci – rozmočí sa.
10. Poznačte si typ a množstvo potraviny a množstvo vody. Nabudúce prispôsobnte množsvo vody a
nechajte varný hrniec strážiť čas.
57
PO POUŽITÍ
1. Vypnite prístroj a odpojte ho z elektrickej siete.
2. Neprenášajte hrniec na varenie ryže s plnou nádobou vo vnútri. Bude ťažký a kábel sa vám pri
pohybe môže o niečo zachytiť.
3. Pred vyberaním ryže z nádoby nádobu vyberte z hrnca. Ak sa budete snažiť vybrať jedlo z nádoby,
ktorá je ešte v hrnci, môže vám z neho časť spadnúť do hrnca a poškodiť ho.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
1. Vypnite prístroj, odpojte ho z elektrickej siete a nechajte vychladnúť.
2. Odmerka, vareška a košík na varenie v pare sa môžu umývať v teplej vode so saponátom. Pred
opätovným použitím ich opláchnite a osušte.
3. Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
4. Na uľahčenie čistenia môžete vybrať vnútorný vrchnák (obr. B). Po vyčistení vráťte vnútorný vrchnák
na miesto.
5. Odoberte zachytávač kondenzátu (obr. C), vyprádzdnite ho a vráťte na miesto. Prístroj nepoužívajte
bez vloženého zachytávača kondenzátu.
6. Ak chcete vyčistiť vývod pary, začnite jeho vytiahnum nahor (obr. D).
7. Otočte vrchnú polovicu proti smeru hodinových ručičiek (obr. E) a vyberte ju von (obr. E). Vyčistite a
osušte.
8. Pri opätovnom zložení priložte výbežok na vrchnej časti ku značke ON (ZAPNUTÉ) na nižšej polovici
(obr. F). Otočte vrchnou časťou v smere hodinových ručičiek až kým sa výbežok nezarovná so
značkou OFF (VYPNUTÉ).
9. Do otvoru vo vrchnáku vložte späť zložený vývod pary. Dbajte o to, aby boli dve šípky (() zarovno
ako je zobrazené na obr. D. Nikdy nepoužívajte prístroj bez založeného vývodu na paru.
10. Nevkladajte žiadne časti spotrebiča do umývačky riadu.
ČASY PRÍPRAVY & BEZPEČNOSŤ POTRAVÍN
Potravina (čerstvá) Množstvo Čas (minúty)
špargľa 400g 15-18
zelená fazuľka 200g 20
brokolica 200g 18
ružičkový kel 200g 20
kapusta (štvrťka) 25-30
mrkva (plátky) 200g 15-20
karol 200g 15
kukuričné struky 2 24-35
cuketa (plátky) 200g 10-12
zemiaky (štvrťky) 400g 25-30
špenát 200g 5-8
kura (bez kostí) 400g 6-8
rybie lety (tenké) 400g 8-10
rybie lé (hrubé) 2 20-23
krevety 250g 10-12
chvost kraba (mrazený) 12-15
mušle 250g 15
Nepoužívajte mušle, ktoré sú otvorené pred varením. Nechajte ich v pare, kým sa úplne neotvoria a
vyhoďte všetky, ktoré sa neotvoria počas varenia.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
58
Tieto časy sa vzťahujú na jednu vrstvu jedla. Budete musieť experimentovať, aby ste zistili časy
potrebné na vaše obľúbené jedlá a ich kombinácie.
Mäso, hydinu a jedlá z nich grilujte, až kým z nich nevyteká čistá šťava. Rybu grilujte dovtedy, kým
nie je mäso vo všetkých častiach nepriehľadné.
Listovú zeleninu by ste mali variť čo najmenej, aby ste ju zachovali zelenú a krehkú. Pri ponorení do
ľadovej vody zastavíte proces jej varenia.
RECYKLÁCIA
W
Aby nedochádzalo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom
nebezpečných látok, prístroje a nabíjacie a nenabíjacie batérie označené niektorým z
týchto symbolov nesmú byť likvidované s netriedeným komunálnym odpadom.
Elektrické a elektronické výrobky a prípadne nabíjacie a nenabíjacie batérie vždy
odovzdajte na príslušnom ociálnom mieste pre recykláciu / zber.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs 27080-56 Používateľská príručka

Typ
Používateľská príručka

Nižšie nájdete stručné informácie o rýžovare Russell Hobbs 27080-56. Tento rýžovar je ideálny na prípravu chutnej ryže, ale tiež na varenie v pare. Ponúka jednoduché ovládanie, odnímateľnú misu pre ľahké čistenie a funkciu udržania tepla. Je vhodný pre domáce použitie.