AKP 335/01 POPIS SPOTREBI
A
SK
5019 310 56521
RULH
LVETSKCZHUPL
GR
Poznámka:
teploty a doby prípravy jedla sú iba približné a platia pre 4 porcie.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po zhasnutí
červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené rovnomernejšie.
• Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe,
trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
POTRAVINY Funkcia
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Čas prípravy jedla
min.
Jahňacie/teľacie/hovädzie/bravčové
2 190-210 90-110
Kurča/králik/kačica
2 190-200 65-85
Moriak/hus
2 190-200 140-180
Ryby
2 180-200 50-60
Plnené paradajky a papriky/pečené
zemiaky
2 180-200 50-60
Kysnuté koláče
2 170-180 45-55
Plnené koláče
2 180-200 60-90
Sušienky
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Chlieb/pizza
2 200-225 40-50/15-18
Toasty
3/4 250 1,5-2,5
Kotlety/klobásky/špízy
3/4 250 35-45
Gratinovaná zelenina
3 250 5-8
1/2 kurčat'a
3 250 40-50
Kurča vcelku 2/3 200-225 55-65
Roast beef 2 200-250 35-45
Pečené mäsá 2/3 200-225 60-70
Ryby (vcelku) 3 190-200 40-50
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
Rošt - Hliníkový plech na pečenie zákuskov
1.
Ovládací panel
1.1. Ovládací gombík pre výber funkcie
1.2. Ovládací gombík termostatu
1.3. Ovládacie gombíky varnej dosky
1.4. Červená kontrolka termostatu
1.5. Žltá kontrolka varnej dosky
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu
5.
Zadné osvetlenie
6.
Ventilátor
7.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.
Chladné dvierka rúry
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty. Po ukončení prípravy jedla
otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
AKO ZAPNÚŤ VARNÚ DOSKU
Ovládací panel rúry je vybavený 4 nastaviteľnými ovládacími gombíkmi (od 0 po 6),
ktorými sa ovláda činnost' varnej dosky.
Zapnutie elektrických platničiek:
• Otočte ovládací gombík želanej varnej zóny smerom vpravo do želanej polohy
(pozrite návod na použitie varnej dosky).
Rozsvieti sa žltá kontrolka činnosti varnej dosky.
Dôležité upozornenie:
• Pri prvom použití platničiek otočte ovládacie gombíky do polohy 6 a nechajte ich zapnuté približne
3 minúty, aby sa odstránili pachy, pričom na každú položte hrniec s vhodným priemerom, ktorý
naplňte do polovice vodou.
• Platničky nenechávajte zapnuté, ak na nich nie sú položené varné nádoby.
• Odporúčame Vám používat' pomôcky s plochým a hrubým dnom, špeciálne odporúčané pre
elektrické platničky.
• Priemer dna hrnca musí byt' rovnaký alebo o trochu väčší ako je priemer elektrickej platničky.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň