SK59
TABUĽKA S POPISOM FUNKCIÍ
OVLÁDACÍ GOMBÍK FUNKCIÍ
VYPNUTIE Na prerušenie pečenia a vypnutie rúry.
OSVETLENIE Na zapnutie/vypnutie žiarovky vnútri rúry.
ŠPECIÁLNE FUNKCIE
ROZMRA-
ZOVANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúča sa vložiť jedlo do strednej
polohy v rúre. Odporúčame nechať potraviny v svojom obale, aby sa
zamedzilo dehydratácii povrchu.
UDRŽIAVANIE
V TEPLE
Na udržiavanie chrumkavosti a teploty práve upečených jedál (napr.: mäso,
smažené jedlá alebo nákypy). Odporúča sa vložiť jedlo do strednej polohy v
rúre. Funkcia sa nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje 65 °C.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom zachovania
kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry presahuje 40 °C.
Cesto položte na 2. úroveň. Rúru netreba predohriať.
EKO HORÚCI
VZDUCH
Na pečenie plneného mäsa a plátkov mäsa na jednej úrovni. Táto funkcia
používa prerušovanú a jemnú pomoc ventilátora, čo zabraňuje nadmernému
vysušovaniu jedál. Osvetlenie rúry počas pečenia pomocou tejto funkcie EKO
ostane vypnuté a dočasne ho môžete zapnúť stlačením tlačidla potvrdenia.
Ak chcete dosiahnuť maximálnu energetickú úspornosť, odporúčame
neotvárať dvere počas pečenia. Odporúča sa používať 3. úroveň v rúre. Rúru
netreba predohriať.
STATICKÝ OHREV
Na pečenie ľubovoľného jedla iba na jednej úrovni. Použite 3. úroveň. Na
pečenie pizze, slaných a sladkých tort s tekutou plnkou používajte naopak 1.
alebo 2. úroveň. Rúru netreba pred pečením predohriať.
KONVENČNÉ
PEČENIE
Na pečenie mäsa a tort s vlhkou plnkou (slaných alebo sladkých) na jednej
úrovni. Použite 3. úroveň. Rúru netreba predohriať.
PRÚDENIE
VZDUCHU
Aj na súčasné pečenie rôznych typov jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu
pečenia (napr. ryby, zelenina, koláče) na maximálne troch úrovniach súčasne.
Táto funkcia umožňuje varenie bez prenosu pachov z jedného jedla na iné.
Používajte 3. úroveň pri pečení len na jednej úrovni, 1. a 4. úroveň pri pečení
na dvoch úrovniach a 1., 3. a 5. úroveň pri pečení na troch úrovniach. Rúru
netreba predohriať.
MAXI PEČENIE
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie ako 2,5 kg). Používajte 1. alebo 3.
úroveň, v závislosti od rozmerov mäsa. Rúru netreba predohriať. Počas
pečenia sa odporúča mäso obracať, aby sa dosiahlo rovnomerné opečenie na
oboch stranách. Z času na čas ho treba podliať, aby sa príliš nevysušilo.
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba. Odporúča sa vložiť jedlo na 4. alebo 5. úroveň. Pri grilovaní mäsa
odporúčame používať nádobu na zachytávanie tuku a šťavy z pečenia. Vložte
ju na 3. alebo 4. úroveň a prilejte do nej približne pol litra vody. Rúru netreba
predohriať. Počas pečenia treba udržiavať dvierka rúry zatvorené.
TURBO GRIL
Na pečenie veľkých kusov mäsa (stehná, roast beef, kurča). Jedlo vložte do
strednej polohy v rúre. Odporúča sa používať nádobu na odkvapkávanie tuku
na zachytenie šťavy z pečenia. Vložte ju na 1. alebo 2. úroveň a prilejte do nej
približne pol litra vody. Rúru netreba predohriať. Počas pečenia treba
udržiavať dvierka rúry zatvorené. Pri tejto funkcii môžete používať otočný
ražeň, ak je k dispozícii.