2
PRÍSLUŠENSTVO
OTOČNÝ TANIER
Sklenený otočný tanier, umiestnený
na držiaku, sa môže používať pri
všetkých spôsoboch prípravy jedla.
Otočný tanier sa musí vždy používať
ako podložka pre ostatné nádoby
alebopríslušenstvo.
DRŽIAK OTOČNÉHO TANIERA
Používajte len držiak pre otočný
tanier. Na držiak neklaďte iné
príslušenstvo.
PARÁK
Ak chcete variť potraviny vpare,
ako sú ryby azelenina, dajte ich do
košíka (2) analejte pitnú vodu (100
ml) naspodok paráka (3), aby ste
dosiahli správne množstvo pary.
Ak chcete variť potraviny ako sú
zemiaky, cestoviny, ryža alebo
cereálie, dajte ich rovno naspodok
paráka (košík nie je potrebný)
apridajte vhodné množstvo pitnej vody pre množstvo,
ktoré varíte. Na dosiahnutie čo najlepších výsledkov
prikryte parák vekom zvýbavy (1). Parák položte vždy
na sklenený otočný tanier apoužívajte ho len
spríslušnými funkciami prípravy jedla alebo
smikrovlnnými funkciami.
Množstvo a typy príslušenstva sa môžu meniť v závislosti od
zakúpeného modelu.
Ďalšie príslušenstvo, ktoré nie je priložené, sa dá kúpiť
samostatne v popredajnom servise.
V súčasnosti je na trhu bohatá ponuka príslušenstva.
Pred nákupom sa presvedčte, či je vhodné na použitie
v mikrovlnných rúrach a odolné voči teplotám v rúre.
Kovové nádoby na potraviny alebo nápoje sa nikdy
nesmú počas prípravy jedál v mikrovlnnej rúre
používať.
Vždy zaistite, aby potraviny a príslušenstvo neprišli do
kontaktu s vnútornými stenami rúry.
Pred zapnutím rúry vždy skontrolujte, či sa otočný
tanier voľne otáča. Dávajte pozor, aby ste pri vkladaní
a vyberaní ďalšieho príslušenstva nezhodili otočný
tanier.
FUNKCIE
MIKROVLNY
Na rýchlu prípravu aohrev potravín anápojov.
VÝKON (W) ODPORÚČANÉ NA
750
Rýchly ohrev nápojov ainých potravín svysokým
obsahom vody alebo mäsa azeleniny.
500
Príprava rýb, mäsových omáčok alebo omáčok
obsahujúcich syr alebo vajcia. Dokončovanie
mäsových pirohov alebo zapekaných cestovín.
350
Pomalé, pozvoľné varenie. Ideálne na roztápanie
masla alebo čokolády.
160
Rozmrazovanie mrazených potravín alebo
zmäkčovanie masla asyra.
0 Iba pri použití časovača.
AUTOMATICKÉ VARENIE V PARE
Na varenie potravín vpare, ako je zelenina alebo
ryby pomocou paráka zvýbavy. Na dno paráku nalejte
100 ml pitnej vody, položte jedlo na rošt aprikryte ho
apotom pokračujte vo varení.
KATEGÓRIA JEDLO
1
Hľuzová akoreňová zelenina (napr. zemiaky, mrkva,
repa)
2
Čerstvá zelenina (napr. karfiol, brokolica)
3
Mrazená zelenina
4
Rybie filé
Potrebné príslušenstvo: Parák
RYŽA A CESTOVINY
Na rýchlu prípravu ryže alebo cestovín. Táto
funkcia sa musí používať len vkombinácii sparákom.
Odvážte jedlo, ktoré chcete pripraviť, uložte ho
na spodok paráka, osoľte apotom nalejte vodu až
na úroveň: Odstupňovanie úrovní vyznačené na
príslušenstve vám pomôže pri dávkovaní správneho
množstva pitnej vody. Prikryte vekom avložte do rúry.
JEDLO ÚROVEŇ HMOTNOSŤ (g)
P1 RYŽA
L1
100
L2
200
L3
300
L4
400
P2 CESTOVINY
L1
70
L2
140
L3
210
Potrebné príslušenstvo: Parák
JET DEFROST
Na rýchle rozmrazovanie rôznych typov jedla
zadaním jeho hmotnosti. Potraviny je potrebné
položiť priamo na sklenený otočný tanier. Po výzve
jedlo obráťte. Potraviny je potrebné položiť priamo na
sklenený otočný tanier. Po výzve jedlo obráťte. Výsledok
bude vždy lepší, keď sa jedlo nechá chvíľu odstáť.
3
2
1