Russell Hobbs 18986-56 Používateľská príručka

Kategória
Mixéry
Typ
Používateľská príručka
39
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento prístroj môžu používať osoby so zženými fyzickými,
zmyslovými alebo duševnými schopnosťami alebo nedostatkom
skúseností a znalostí ak sú pod dozorom/vedením a uvedomujú si
s tým spojené riziká.
•Deti sa s pstrojom nesmú hrať, ani ho používať.
•Uchovávajte prístroj a kábel mimo dosahu de.
& Pri manipulácii s nožmi, vyprázdňovaní misy a čistení dávajte
pozor, aby ste sa neporanili.
$ Nepridávajte horúce tekutiny (vyše 40°C), pretože môžu začať
chrliť vplyvom náhleho nahromadenia pary.
2 Nesprávne používanie spotrebiča môže viesť k poraneniu.
3 Spotrebič vytiahnite zo zásuvky pred zlením, rozložením alebo
čistením.
4 Pred zakladaním alebo zložením nástavcov vytiahnite prístroj zo
zásuvky.
5 Nenecvajte prístroj bez dozoru, keď je zapnutý v elektrickej
sieti.
6 Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom,
jeho servisným technikom alebo iným kvalifikovaným
odborníkom, aby nedošlo k riziku.
H Rukoväť neponárajte do tekutín.
7 Nôž tyčového mixéra je ostrý a má vysoké otáčky.
8 Preto, aby ste sa vyhli vážnemu zraneniu:
a) nezapínajte ho, kým nie je nôž v nádobe s potravinou
b) vypnite ho pred vybratím z nádoby
c) nedotýkajte sa noža – ani pri čiste
d) nezapájajte do siete skôr, ako bezprostredne pred použitím
e) ihneď po použití vytiahnite zo zásuvky
9 Nepoužívajte tyčový mixér v horúcom oleji – aj mierne horúci olej môže spôsobiť ťažké
popáleniny.
nákresy
1 nízka
2 vyso
3 rukoväť
4 t
5 nôž
6 nástavec na šľahaciu metlu
7 šľahacia metla
8 viečko misy
9 sekáčik
10 misa
11 odmerka
` vhodný do umývačky riadu
pokyny (Slovenčina)
40
10 Misu napĺňajte iba tekutinami, ktorých teplotu dokážete zniesť (teplota tekutiny musí byť
nižšia ako 40 °C).
11 Nepokúšajte sa drviť ľad, nepokúšajte sa sekať surové mäso, a dávajte veľký pozor na nože.
12 Nepoužívajte doplnky alebo vybavenie iné než tie, ktoré boli dodané.
13 Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto inštrukciách.
14 Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
použitie len pre domácnosť
5 ZAKLADANIE/ZLOŽENIE NÁSTAVCOV
1 Odpojte prístroj z elektrickej siete.
2 Nadstavec pripevníte tak, že ho zatlačíte na koniec rukoväte a otočíte v smere hodinových
ručičiek.
3 Nástavec zložíte tak, že stlačíte tlačidlá na stranách rukoväte, a vytiahnete nástavec von.
C TLAČIDLÁ NA OVLÁDANIE RÝCHLOSTI
4 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
5 Vrchným tlačidlom zapnete prístroj na nízku rýchlosť, uvoľnením tlačidla ho vypnete.
6 Spodným tlačidlom zapnete prístroj na vysokú rýchlosť, uvoľnením vypnete.
7 S tyčovým mixérom používajte vysokú rýchlosť.
8 So šľahačom použite nízku rýchlosť na spojenie prísad, potom zmeňte na vysokú rýchlosť na
miešanie.
9 Pri použití sekáčika použite nízku rýchlosť na hrubšie kúsky, a vyššiu rýchlosť na jemné
posekanie.
10 Nepoužívajte tyčový mixér viac ako 3 minúty, šľahač viac ako 5 minút, sekáčik viac ako 30
sekúnd, potom nechajte motor pred opätovným použitím 3 minúty vychladnúť.
C TOVÝ MIXÉR
11 Vo všeobecnosti dokáže tyčový mixér urobiť všetko, čo obyčajný mixér, ale rýchlejšie a s
menej riadom – majonézu, mliečne koktaily, nátierky, alebo ovocné nápoje vo vysokej
odmerke. Prísady môžete rozmixovať do požadovanej konzistencie v rajnici alebo nádobe, v
ktorej ich budete variť.
12 Bez ohľadu na to, akú nádobu použijete, dbajte na to, aby bola položená na pevnom, rovnom
podklade, a držte ju druhou rukou, aby ste zabránili jej pohybu po pracovnom povrchu.
13 Tyčový mixér neponárajte nižšie ako je vrch rovnej trubice.
14 Pri používaní v horúcich tekutinách nedovoľte, aby sa nôž dotkol povrchu v uhle, inak sa
môže stať, že tekutina vystrekne von z misy/rajnice/nádoby.
C ŠĽAHACIA METLA
15 Zatlačte šľahaciu metlu do spodnej časti nástavca na šľahaciu metlu.
16 Šľahaciu metlu vyberiete jednoduchým vytiahnutím zo spodnej časti nástavca,
, Neponárajte metlu nižšie, ako je spodná časť nástavca.
C SEKÁČIK
17 Sekáčik môžte použiť ako mini mixér.
18 Chyťte za plastovú časť sekáčika – prstami sa nepribližujte k nožu.
19 Zasuňte ho na stredový kolík v strede misy.
20 Pridajte suroviny – nenapĺňajte misu nad značku 450 ml.
21 Založte viečko misy – vrchná časť sekáčika zapadne do prevodovej jednotky v spodnej časti
viečka.
22 Na viečko misy založte rukoväť.
23 Sekáčik používajte v impulzoch trvajúcich niekoľko sekúnd, inak riskujete jeho preťaženie.
24 Vytiahnite rukoväť zo zástrčky, potom odoberte rukoväť z viečka.
25 Jemne viečko nadvihnite z misy – dávajte pozor, aby akékoľvek kvapkajúce zvyšky spadli späť
do nádoby.
26 Dvihnite sekáčik iba za plastovú časť.
41
C ODMERKA
27 Nenapĺňajte odmerku do viac ako polovice jej objemu.
28 Položte na stabilný a rovný pracovný povrch, a pridržiavajte ju rukou.
29 Nedvíhajte ju z pracovného povrchu a nedržte ju v ruke – ak sa vyšmykne, poraníte sa.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
30 Prístroj vypnite a odpojte zo siete.
31 Dávajte veľký pozor na nože – nedotýkajte sa ich priamo, použite nylonovú kefku na
umývanie riadu.
32 Povrch rukoväte vytrite mäkkou vlhkou handrou.
33 Koncovku tyčového mixéra s nožmi vyčistite v horúcej vode so saponátom, s nylonovou
kefkou.
34 Šľahaciu metlu, sekáčik, misu a odmerku umývajte v teplej vode so saponátom.
35 Nástavec na šľahaciu metlu a viečko nádoby vyutierajte vlhkou handrou.
36 Udržiavajte ich v suchu, pretože sa v nich nachádzajú prevodové jednotky pre metlu a misu.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom
likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo
recyklovať.
recepty
h = za hr
c = strúčik (ov)
koriandro pesto
2 h koriandrové lístky
2 c cesnak
60 g píniové oriešky
125 m olivový olej
60 g parmezán, nastrúhaný
Pomixujte koriander, cesnak, píniové oriešky a polovicu oleja do hladkej hmoty. Preložte do
veľkej misy. Vmiešajte do hmoty parmezán. Pridajte olej a upravte konzistenciu: Na namáčanie:
hustá Na polevu: stredne hustá Na omáčku na cestoviny: riedka
recepty nájdete na našej webstránke:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
1 / 1

Russell Hobbs 18986-56 Používateľská príručka

Kategória
Mixéry
Typ
Používateľská príručka