51
9 Sekač «ca»
a Viečko (s meničom rýchlosti)
b Ostrie
c Miska
d Protisklzový krúžok
Pred prvým použitím všetky diely
očistite – pozri kapitolu «Čistenie».
Spôsob použitia prístroja
Ručný mixér (pozri obrázok A)
Ručný mixér sa dokonale hodí na prípravu
dipov, omáčok, polievok, majonézy a
detskej stravy, ako aj na miešanie nápojov,
ovocných alebo mliečnych koktailov.
• Nasaďte motorovú časť (3) na tyčový
mixér (5).
• Vložte mixér do hlbokej misky alebo
odmerky. Až potom stlačte spínač (1)
alebo (2).
• Po použití stlačte uvoľňovacie tlačidlá
(4) a odpojte motorovú časť.
Ak chcete miešať omáčku priamo v
nádobe, v ktorej ju pripravujete, najskôr
odtiahnite nádobu zo sporáka, aby vriaca
tekutina neprskala (nebezpečenstvo
popálenia).
Príklad receptu: Majonéza
250 g oleja (napr. slnečnicového),
1 vajce a 1 žĺtok,
1–2 polievkové lyžice octu (približne 15 g),
soľ a korenie podľa chuti
Všetky prísady vložte do odmernej
nádobky v uvedenom poradí. Ponorte
ručný mixér až ku dnu nádobky. Spustite
mixér na najvyššiu rýchlosť a udržujte
ho v tejto polohe, kým olej nezačne
emulgovať. Mixér nechajte zapnutý a
pomaly dvíhajte nadstavec k povrchu
zmesi a zase ho spustite ku dnu, aby sa
rozptýlili zvyšky oleja. Dĺžka prípravy:
1 minúta (do šalátu) až 2 minúty na
vytvorenie tuhšej zmesi (napr. na dip).
Metlička (pozri obrázok A)
Metličku používajte len na šľahanie
šľahačky, bielkov, miešanie piškótového
cesta a hotových dezertov.
• Vložte metličku (6b) do meniča rýchlosti
(6a) a potom k nej pripojte motorovú
časť (3).
• Vložte metličku hlboko do misky.
Až potom stlačte spínač (1) a spustite
prístroj.
• Po použití stlačte uvoľňovacie tlačidlá
(4) a odpojte motorovú časť. Na záver
vytiahnite metličku z meniča rýchlosti.
Aby ste boli úspešný
• Použite stredne veľkú misku.
• S metličkou používajte len rýchlosť «I».
• Metličku držte mierne naklonenú a
pohybujte ňou doprava.
• Šľahajte maximálne 400 ml vychladenej
šľahačky (min. 30 % tuku, 4–8 °C).
• Šľahajte maximálne 4 bielky.
Sekače (pozri obrázok B)
Sekače (8) a (9) sa dokonale hodia na
sekanie mäsa, tvrdého syra, cibule, byliniek,
cesnaku, mrkvy, orechov, mandlí atď.
Tvrdé potraviny (napr. parmezán, čoko-
ládu) sekajte vždy pri rýchlosti «II».
V záujme dosiahnutia čo najlepších
výsledkov si preštudujte tabuľku spraco-
vania C.
Maximálny čas prevádzky «hc» sekača:
2 minúty.
Nesekajte príliš tvrdé potraviny, ako sú
ľadové kocky, muškátový oriešok, kávové
zrná alebo obilné zrná.
Pred sekaním ...
• Mäso, syr, cibuľu, cesnak či mrkvu
najskôr nadrobno nakrájajte.
• Odstráňte stonky byliniek a orechové
škrupiny.
• Z mäsa vyberte kocky, šľachy a chru-
pavky.
5722111494_MQ500-505-520-525-535-535Baby_INT_S6-96.indd 515722111494_MQ500-505-520-525-535-535Baby_INT_S6-96.indd 51 06.02.15 08:3106.02.15 08:31