• vašu adresu a telefónne číslo.
Ak je potrebná akákoľvek oprava, zavolajte, prosím, autorizovaný popredajný servis, ako je uvedené na záručnom liste.
PRÍRUČKA NA ODSTRAŇOVANIE PROBLÉMOV
Ak by varná doska nefungovala správne, predtým, ako zavoláte servis, skúste problém vyriešiť pomocou príručky na odstraňovanie problémov.
1. Ak sa horák nedá zapáliť alebo plameň nie je rovnomerný
Skontrolujte, či:
• Dodávka plynu alebo elektriny nie je prerušená a hlavne, či je otvorený kohút plynovej prípojkyo.
• Je prázdna tlaková plynová nádoba (kvapalný plyn).
• Otvory horáka nie sú upchaté.
• Koncovka zapaľovania nie je špinavá.
• Všetky časti horáka sú umiestnené na svojich miestach.
• V blízkosti varnej dosky nie je prievan.
2. Horák prestane horieť
Skontrolujte, či:
• Pri zapálení horáka bol gombík stlačený dosť dlho na to, aby sa aktivovalo ochranné zariadenie.
• Otvory horáka v blízkosti termoelektrického článku nie sú upchaté.
• Koncovka bezpečnostnej poistky nie je špinavá.
• Minimálne nastavenie horáka je správne (pozrite príslušnú časť).
3. Nádoby nie sú stabilné
Skontrolujte, či:
• Dno nádoby je úplne ploché.
• Nádoba je v strede horáka.
• Mriežky nie sú zamenené alebo nesprávne umiestnené.
Ak po horeuvedených kontrolách porucha pretrváva, zavolajte najbližšie servisné stredisko.
ČISTENIE POVRCHU VARNEJ DOSKY
Pred vykonaním údržby odpojte napájanie.
• Všetky smaltované a sklenené časti sa musia čistiť teplou vodou s prídavkom neutrálneho čistiaceho prostriedku.
• Na antikorových povrchoch môžu ostať škvrny vodného kameňa alebo škvrny po dlhodobom pôsobení agresívneho čistiaceho prostriedku. Ak niečo vykypelo
(voda, omáčka, káva a pod.), odstráňte zvyšky ešte predtým, ako sa priškvaria.
• Povrch čistite teplou vodou a neutrálnym čistiacim prostriedkom, potom osušte mäkkou handrou alebo jelenicou. Zapečené škvrny odstráňte špeciálnym
čističom na antikorové povrchy.
POZNÁMKA: antikorový povrch čistite výhradne mäkkou handrou alebo špongiou.
• Nepoužívajte abrazívne alebo korozívne prostriedky, čističe s obsahom chlóru alebo drôtenky na panvice..
• Nepoužívajte spotrebiče využívajúce na čistenie paru.
• Nepoužívajte horľavé výrobky.
• Nenechajte na varnej doske pôsobiť kyselinu alebo alkalické látky, ako ocot, horčicu, soľ, cukor alebo citrónovú šťavu.
• Malé škrabance na čiernych horákoch môžete zaznamenať po použití a vyčistení, alebo už od začiatku ako prirodzený efekt prepravy produktu a môže byť
spôsobený ich trením o viečka horákov. Tieto škrabance však neovplyvňujú kvalitu produktu ani jeho výkon. Odporúčame vám manipulovať a umiestniť
viečka horákov tak, aby ste predišli ich otočeniu a minimalizovali tak možnosť vzniku neestetických škrabancov.
• Vyčistite čierne horáky podľa odporúčaní indikovaných v časti ČISTENIE DIELCOV VARNEJ DOSKY.
Ak vlastníte varnú dosku IXELIUM, pri čistení dodržiavajte nasledujúce odporúčania:
• Použite mäkkú utierku (najlepšie z mikrovlákien) navlhčenú vo vode alebo v bežnom čistiacom prostriedku určenom na sklo.
• Nepoužívajte papierové kuchynské utierky, ktoré by mohli poškriabať povrch dosky.
ČISTENIE DIELCOV VARNEJ DOSKY
• Mriežky, viečka horákov a horáky môžete pred čistením vybrať.
• S čiernymi horákmi manipulujte opatrne. Pri čistení čiernych horákov nepoužívajte abrazívne špongie ani korozívne detergenty.
• Umývajte ich ručne v teplej vode a neabrazívnym čistiacim prostriedkom, pozorne odstráňte všetky zvyšky jedál a skontrolujte, či nie sú upchaté otvory horáka.
• Opláchnite a osušte.
• Po vyčistení čiernych horákov môžete zaznamenať zmenu vzhľadu na neošetrenom spodnom povrchu horákov, alebo, po viacerých cykloch čistenia, aj
na čiernom povrchu. Tieto estetické zmeny však neovplyvňujú kvalitu produktu ani jeho výkon.
• Horáky a viečka horákov vráťte na miesta.
• Pri umiestňovaní mriežok dávajte pozor, aby oblasť položenia hrncov bola zarovnaná s horákmi.
• Modely vybavené elektrickým zapaľovaním a bezpečnostnou poistkou vyžadujú dokonalé očistenie zapaľovania, aby bola zabezpečená ich správna
činnosť. Kontrolujte tieto prvky často a podľa potreby ich čistite vlhkou handričkou. Akékoľvek zapečené zvyšky jedál treba odstrániť špáradlom alebo ihlou.
POZNÁMKA aby ste predišli poškodeniu zariadenia elektrického zapaľovania, nepoužívajte ho, keď horáky nie sú na svojich miestach.
VYHLÁSENIE O ZHODE
Táto varná doska bola navrhnutá, vyrobená a predávaná v súlade s:
• bezpečnostnými požiadavkami európskej smernice „Plyn“ 2009/142/ES (napr.: EHS 90/396);
• bezpečnostnými ustanoveniami smernice o „Nízkom napätí“ 2006/95/ES (ktorá nahrádza smernicu 73/23/EHS v znení nasledujúcich úprav);
• ochrannými požiadavkami európskej smernice „EMC“ 2004/108/ES.