S20E RWW1V-A/G

Whirlpool S20E RWW1V-A/G Užívateľská príručka

  • Dobrý deň! Prečítal som si používateľskú príručku pre chladničky Whirlpool. Som pripravený odpovedať na vaše otázky týkajúce sa nastavenia teploty, hygienických predpisov, správneho skladovania potravín a ďalších funkcií. Napríklad, viem vám vysvetliť, ako funguje indikátor teploty a ako nájsť najchladnejšiu zónu vo vašej chladničke.
  • Kde sa nachádza najchladnejšia časť chladničky?
    Ako môžem skontrolovať teplotu v najchladnejšej časti?
    Čo mám robiť, ak indikátor teploty neukazuje "OK"?
    Ako by som mal čistiť chladničku?
CZ SK H
PL
BG
RO
SL
HR
GB
OVLÁDANIE TEPLOTY A INÉ UŽITOČNÉ RADY
NAJCHLADNEJŠIA OBLAS CHLADNIČKY
Symbol na boku označuje najchladnejšiu
oblast’ vnútri chladničky.
Táto oblast’ je všeobecne vymedzená dolu
sklenenou policou nad zásuvkou na ovocie a
zeleninu a hore symbolom alebo roštom
umiestneným v rovnakej úrovni ako symbol.
Na udržanie vhodnej teploty v tejto oblasti
nemeňte polohu roštu.
Symbol najchladnejšej oblasti sa nenachádza chladničkách s núteným obehom vzduchu,
pretože teplota je rovnaká v celom priestore chladničky.
INDIKÁTOR TEPLOTY
Aby bolo nastavenie teploty optimálne,
chladnička je vybavená indikátorom teploty,
ktorý umožňuje kontrolu priemernej teploty v
najchladnejšej časti.
POZOR: Indikátor bol navrhnutý iba na
činnost’ v tejto chladničke. Nepoužívajte
ho v inej chladničke (najchladnejšia
oblast’ nie je rovnaká) ani na iné účely.
Ak je chladnička vybavená skladovacím priestorom, indikátor teploty je umiestnený vnútri
priestoru.
KONTROLA TEPLOTY V NAJCHLADNEJŠEJ ČASTI
Po uplynutí aspoň 24 hodín od zapnutia spotrebiča bude možné pravidelne kontrolovat’, či
je teplota najchladnejšieho pristoru chladničky správna a prípadne nastavit’ termostat
podľa pokynov v návode na použitie, v kapitole “Regulácia teploty”.
Vnútorná teplota v chladničke je závislá od rôznych faktorov, ako je teplota v miestnosti,
množstvo uložených potravín a od toho, ako často sa otvárajú dvere chladničky. Pri
nastavení teploty spotrebiča berte ohľad na uvedené faktory.
Aby sa udržala vnútri spotrebiča správna
teplota na uchovávanie potravín, kontrolujte,
či na indikátore vidno nápis OK.
Ak na indikátore nevidno nápis OK, znamená
to, že teplota nie je správna a v takom
prípade treba upravit’ nastavenie termostatu
a pred opätovným skontrolovaním indikátora
počkat’ 12 hodín.
Po vložení čerstvých potravín, alebo ak boli
dvere dlho otvorené, je normálne, že sa
zobrazovanie nápisu OK na chvíľu preruší.
OK
Správne nastavenie
Teplota nie je
optimálna,
nastavte
termostat.
CZ SK H
PL
BG
RO
SL
HR
GB
DODRŽIAVANIE HYGIENICKÝCH PREDPISOV
Vnútro chladničky čistite často, používajte pritom jemný umývací prostriedok, ktorý
nespôsobí oxidáciu kovových častí, potom opláchnite vodou s prídavkom citrónovej št’avy
alebo octu alebo dezinfekčným prostriedkom vhodným pre chladničky.
Opláchnite a osušte mäkkou utierkou.
Nepoužívajte abrazívne čistiace prostriedky.
Pred vložením potravín do chladničky odstráňte všetky obaly (napríklad lepenkové prepážky
na jogurtových škatuliach).
Dodržiavajte tieto jednoduché rady, aby ste predišli kontaminácii a nesprávnemu
uchovávaniu potravín:
Potravinové výrobky zabaľte osobitne, aby ste predišli ich vzájomnej kontaminácii.
Umyte si ruky pred dotýkaním sa potravín a niekoľkokrát počas prípravy jedál, pri
manipulácii s rôznymi surovinami po sebe a samozrejme po príprave jedla, pred jedením,
ako kážu zdravotnícke a hygienické predpisy.
Nepoužívajte opätovne kuchynské pomôcky (drevené varešky, dosky na krájanie), ak ste
ich po použití neumyli.
Po uvarení jedla, pred jeho vložením do chladničky počkajte, kým úplne nevychladne
(napr. polievka).
Tekutiny skladujte v uzavretých nádobách.
Aby ste predišli zvýšeniu teploty vnútri chladničky, obmedzte otváranie dverí a v každom
prípade nenechávajte ich otvorené dlhšie, ako je to nutné.
Potraviny uložte tak, aby okolo nich zostal dostatočný priestor na prúdenie vzduchu.
Jedlá ukladajte tak, aby sa nedotýkali priamo zadnej steny chladničky.
SKLADOVANIE POTRAVÍN V CHLADNIČKE
Jednotlivé potraviny skladujte v oblastiach, ktoré sú pre ne najvhodnejšie:
Mierne chladná oblast’: nápoje, maslo, hotové alebo doma pripravené omáčky, jedlá zo
syrov, ovocie a zelenina.
Chladná oblast’: mliečne výrobky, mliečne dezerty, jedlá s vysokým obsahom tuku, čerstvé
syry.
Najchladnejšia zóna: mäso, hydina, ryby, studené nárezy, hotové jedlá, miešané šaláty,
dezerty s obsahom vajíčok alebo so smotanou, čerstvé cestoviny, cesto na zákusky, koláče,
pizzu, čerstvé výrobky a syry zo surového mlieka, zelenina určená na priamu spotrebu
predávaná v plastových vreckách a vo všeobecnosti všetky čerstvé výrobky, ktoré sú určené
na skladovanie pri teplote do +4°C.
Nasledujúce nákresy sú iba orientačné. Podrobnejšie informácie o rôznych častiach
spotrebiča nájdete v návode na používanie.
ZELENINA
ZELENINA
ZELENINA
ZELENINA
ZELENINA
ZELENINA
ZELENINA
NAJCHLADNEJŠIA
OBLAS
NAJCHLADNEJŠIA
OBLAS
NAJCHLADNEJŠIA
OBLAS
NAJCHLADNEJŠIA
OBLAS
CHLADNÁ
OBLAS
NAJCHLADNEJŠIA
OBLAS
NO FROST
ytlačené v Taliansku 12/03
5019 106 00564
/