Russell Hobbs 20940-56 Používateľská príručka

Kategória
Fondue, labužníci
Typ
Používateľská príručka
28
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so
zníženými fyzickými, zmyslovými alebo psychickými
schopnosťami alebo nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú
pod dozorom/poučení a sú si vedomí s tým spojených rizík. Deti
sa s prístrojom nemajú hrať. Čistenie a používateľská údržba
nemajú byť vykované dmi ak nie sú staršie ako 8 rokov a pod
dozorom. Prístroj a elektrickú šnúru uchovávajte mimo dosahu
detí mladších ako 8 rokov.
` Neponárajte spotrebič do tekutiny.
¬ Povrchy spotrebiča budú horúce.
2 Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému
diaľkového ovládania.
3 Nepoužívajte spotrebič v blízkosti alebo pod horľavými
materiálmi (napr. záclonami).
4 Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom,
jeho servisným technikom alebo iným kvalifikovaným
odborníkom, aby nedošlo k riziku.
5 Nepoužívajte základnú dosku so žiadnou inou nádobou, ani naopak.
6 Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto pokynoch.
7 Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
len na domáce použitie
C PRÍPRAVA
1 Spotrebič postavte na stabilný, vodorovný a teplu odolný povrch.
2 Pri varení s olejom naplňte nádobu medzi značky MIN (350 ml) a MAX (800 ml).
3 Pri varení so syrom alebo bujónom nenapĺňajte nádobu do viac než polovice.
4 Zasuňte zástrčku do sieťovej zásuvky.
5 Regulátor teploty nastavte na 5.
6 Svetelná kontrolka bude svietiť, potom sa bude striedavo zapínať a vypínať podľa toho, ako
bude termostat udržiavať teplotu.
7 Pred prípravou jedla počkajte, kým nezhasne svetielko.
8 Nádobu položte na základnú dosku.
9 Na fondue s olejom/bujónom:
a) Stojan na vidličky založte na vrch nádoby, aby držali vidličky počas varenia
b) Pripravte omáčku.
c) Pripravte jedlo a napichnite ho na vidličku.
d) Namočte jedlo do oleja/bujónu na 2-4 minúty, aby sa uvarilo.
, Pred jedením skontrolujte, či je jedlo úplne uvarené.
29
pokyny (Slovenčina)
10 Na iné typy fondue:
a) Pripravte fondue.
b) Pripravte jedlo a napichnite ho na vidličku.
c) Namočte jedlo do fondue.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
11 Spotrebič vytiahnite zo zásuvky a nechajte vychladnúť.
12 Obsah nádoby vylejte. Nepoužívajte nič opakovane, pokazíte tým chuť.
13 Vonkajší povrch utrite vlhkou handričkou.
14 Odnímateľné časti umývajte ručne.
` Tieto časti môžete umývať v umývačke riadu.
15 Extrémne prostredie v uvačke riadu môže zmeniť povrchovú úpravu príslušenstva.
16 Prípadné poškodenie by malo byť iba kozmetické, a nemalo by ovplyvniť fungovanie
prístroja.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom
likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo
recyklovať.
recepty
Tieto recepty sú na 6 porcií. Neznižujte množstvá viac ako o polovicu.
g = gramov p = štipka c = strúčik (ov)
m = mililitrov t = čajová lyžička (5 ml)
syrové fondue
425 m suché biele víno 225 g syr Beaufort (francúzsky alpský syr)
225 g syr ementál 225 g syr typu comté alebo gruyére
1 c cesnak 1 p mletého muškátového orieška
1 p čierne korenie biely chlieb
Nádobu vytrite strúčikom cesnaku. Nalejte do nádoby víno, potom ho nechajte zohrievať 6 až 10
minút. Syr nastrúhajte. Postupne vmiešavajte syr, kým zmes nie je hladká. Pridajte čierne korenie
a mletý muškátový oriešok. Chlieb nakrájajte na kocky. Namočte chlieb. Počas jedenia postupne
znižujte teplotu.
Čínska fondue
350 g plát steaku 350 g bravčový rez
750 m kuracieho vývaru 1 zeler
2 t sójová omáčka 1 c cesnak
½ cibuľa ¾ t prášok z 5 druhov korenia (používaný v čínskej kuchyni)
10 g sušené čierne huby (namočte cez noc)
Mäso nakrájajte na tenké pásiky, vhodné na vidličku. Zvyšok prísad vložte do nádoby. Priveďte
do varu, za stáleho miešania. Znížte oheň. Varte na miernom ohni 10 minút. Mäso namáčajte,
kým sa neuvarí.
recepty nájdete na našej webstránke:
http://www.russellhobbs.com/ifu/5520161
nákresy
1 stojan na vidličky
2 nádoba
3 držiak
4 základná doska
5 regulátor teploty
6 svetelná kontrolka
7 vidlička
` vhodný do umývačky riadu
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Russell Hobbs 20940-56 Používateľská príručka

Kategória
Fondue, labužníci
Typ
Používateľská príručka