16
SK
ČISTENIE A STAROSTLIVOSŤ
Pred čistením nechajte riad vychladnúť. Riad sa jednoducho
a ľahko čistí. Riad sa môže umývať v umývačke riadku,
ale odporúčame ručné čistenie v teplej vode, s malým
množstvom tekutého prípravku na umývanie riadu a s
mäkkou handričkou. Agresívne čistiace prostriedky by
mohli poškodiť riad a znížiť jeho nepriľnavosť. Pri riade s
neošetreným povrchom sa môže jeho vnútorná a spodná
časť v prípade silného znečistenia očistiť drsnou stranou
špongie. Ak chcete zabrániť vzniku škvŕn alebo zmene farby
na nehrdzavejúcej oceli, nedovoľte, aby zvyšky jedla uschli
na danom produkte. Biele alebo farebné škvrny a vrstvy sa
môžu odstrániť pomocou bežných čistiacich prostriedkov na
nehrdzavejúcu oceľ či pomocou citrónovej šťavy alebo octu.
Riad nepoužívajte na dlhodobé uchovávanie kyslých potravín.
Kyslé potraviny môžu spôsobiť koróziu povrchu.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ INFORMÁCIE:
Z bezpečnostných dôvodov nikdy nenechávajte počas
používania riad bez dohľadu a nikdy nenechávajte deti bez
dohľadu, ak sa nachádzajú v tesnej blízkosti horúceho riadu.
Uistite sa, že rukoväte nepresahujú okraj sporáka alebo
varnej dosky/prvku. Rukoväte riadu sú navrhnuté tak, aby
zostali studené, keď sa bude riad používať na varnom prvku,
ale po dlhom používaní pokrievky môžu byť rukoväte stále
horúce. Vždy používajte kuchynské rukavice alebo utierku,
keď budete chcieť odložiť riad z horúceho sporáka.
VYCHUTNÁVAJTE SI VARENIE S NOVOU 3DIELNOU
SÚPRAVOU RIADU
Vaša nová súprava riadu je vysoko kvalitná, univerzálna,
energeticky úsporná a ľahko sa používa. Pred použitím tohto
produktu si prečítajte nasledujúce pokyny k používaniu a
starostlivosti, aby ste ešte dlho mohli vychutnávať varenie s
touto súpravou.
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Umyte vašu novú súpravu riadu horúcou vodou,
prostriedkom na umývanie riadu a špongiou, handričkou
alebo kefkou. Produkt osušte, aby ste zabránili vytváraniu
vodných škvŕn.
POKYNY K SPRÁVNEMU A ENERGETICKY ÚSPORNÉMU
POUŽÍVANIU
Nikdy nenechávajte riad bez dohľadu, kým sa zohrieva,
a nikdy dlho nezohrievajte riad, ak je prázdny.
Prehriatie môže spôsobiť zmenu farby, ale nebude to mať
vplyv na funkčnosť riadu. Nadmerné prehriatie môže natrvalo
poškodiť spodnú časť. Varná doska/prvok by mali mať ten
istý alebo menší priemer ako spodná časť hrnca. Ak chcete
udržať tepelné straty na čo najnižšej úrovni, odporúčame,
aby ste počas varenia dali na hrniec pokrievku.
Mimoriadne účinná schopnosť nového riadu rozložiť teplo
prispieva k tomu, že sa jedlo riadne uvarí aj na miernom ohni:
Zníženie hodnoty nastavenia v pravý čas šetrí energiu a
zabraňuje prehriatiu. Stačí, aby ste riad naplnili na 70-80 %,
aby nedošlo k popáleninám spôsobeným horúcim obsahom.
Stačí len, aby ste pridali do vriacej vody soľ a premiešali ju.
Pridanie soli do studenej vody môže spôsobiť zmenu farby a
vytváranie jamiek na povrchu.
INDUKČNÉ VARNÉ DOSKY
Pri použití indukčných varných dosiek je riziko prehriatia
obzvlášť vysoké. Pomaly zohrejte riad na strednom plameni
a po celú dobu naň dohliadajte. Nepoužívajte podpornú
funkciu. Ak použijete vyššie nastavenia teploty, môže sa
objaviť zvuk bzučania alebo hučania. Je to kvôli technickým
dôvodom a nie je to znakom toho, že sporák alebo riad sú
chybné. Ak sa priemer varnej dosky/prvku nezhoduje s
priemerom spodnej časti hrnca, varná doska nemusí reagovať.
PLYNOVÝ HORÁK
Ak budete variť na plynovom horáku, zabezpečte, aby
plameň nepresahoval okraje spodnej časti riadu. Odporúča sa
nosenie kuchynských rukavíc alebo používanie utierky, aby sa
predišlo popáleninám. Ak sa riad bude používať na plynovom
horáku, môže dôjsť k zmene farby; toto nebude mať vplyv na
funkčnosť riadu.