OV A 01 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 610 01016
RUHUCZSKPLFIDKNOSEITPTESNLFRGBDE
Poznámka:
teploty a doby prípravy jedla sú iba približné a platia pre 4 porcie.
POTRAVINY Funkcia
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Čas prípravy jedla
min.
Jahňacie/teľacie/hovädzie/bravčové
2 190-210 90-110
Kurča/králik/kačica
2 190-200 65-85
Moriak/hus
2 190-200 140-180
Ryby
2 180-200 50-60
Plnené paradajky a papriky/pečené zemiaky
2 180-200 50-60
Kysnuté koláče
2 170-180 45-55
Plnené koláče
2 180-200 60-90
Sušienky
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Chlieb/pizza
2 200-225 40-50/15-18
Toasty
3/4 250 1,5-2,5
Kotlety/klobásky/špízy
3/4 250 35-45
Gratinovaná zelenina
3 250 5-8
1/2 kurčat'a 3 250 40-50
Kurča vcelku 2/3 200-225 55-65
Roast beef 2 200-250 35-45
Pečené mäsá 2/3 200-225 60-70
Ryby (vcelku) 3 190-200 40-50
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
Rošt - Plech na pečenie zákuskov - Nádoba na
odkvapkávanie
1.
Ovládací panel
1.1. Ovládací gombík pre výber funkcie
1.2. Ovládací gombík časomiery
1.3. Ovládací gombík termostatu
1.4. Červená kontrolka termostatu
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu
5.
Zadné osvetlenie
6.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
7.
Chladné dvierka rúry
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty. Po ukončení prípravy jedla
otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
ČASOMIERA
Časomiera umožňuje nastavit' dobu od 1 po 60 minút. Aby ste nastavili časomieru, odporúčame
otočit' ovládací gombík smerom vpravo o celú jednu otáčku a vrátit' ho do polohy želanej doby.
Po uplynutí nastavenej doby zaznie zvukový signál.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.