4
Návod na používanie aúdržbu
Ako používať spotrebič
Prvé použitie
Po inštalácii počkajte aspoň dve hodiny, až potom pripojte spotrebič do elektrickej siete. Spotrebič pripojte kzdroju elektrickej
energie, automaticky začne pracovať. Ideálne skladovacie teploty pre potraviny sú prednastavené pri výrobe.
Po zapnutí spotrebiča musíte počkať 4 až 6 hodín, než sa dosiahne správna skladovacia teplota pre normálne naplnený
spotrebič. Antibakteriálny protizápachový lter umiestnite do vetráka podľa ukážky pribalenej kltru (ak je priložený). Ak sa
ozve zvukový signál, znamená to, že sa spustil teplotný alarm: stlačením tlačidla zvukové alarmy vypnete.
Chladiaci priestor auskladnenie potravín
Priestor chladničky umožňuje skladovať čerstvé potraviny anápoje. Chladnička sa rozmrazuje úplne automaticky. Ojedinelé
prípady kvapiek vody na zadnej stene vnútornej časti chladničky sú znakom toho, že prebieha fáza automatického
odmrazovania. Rozmrazená voda automaticky odteká do odtokového otvoru ahromadí sa vnádržke, odkiaľ sa odparuje.
Poznámka: teplota okolia, frekvencia otvárania dvierok aumiestnenie spotrebiča môžu ovplyvniť vnútornú teplotu voboch priestoroch.
Teplotu nastavte vzávislosti od týchto faktorov. Vo veľmi vlhkom prostredí môže dôjsť koroseniu vchladiacom priestore, najmä na
sklenených policiach. Vtomto prípade sa odporúča uzavrieť nádoby stekutinami (napr. hrniec svývarom), zabaliť jedlo svysokým
obsahom vody (napr. zelenina) azapnúť ventilátor, ak je súčasťou spotrebiča. Všetky zásuvky, poličky na dverách apoličky sa dajú vybrať.
Vetranie vzduchu
Vzduch zventilátora umožňuje lepšie rozloženie teploty vnútri priehradiek, atým aj lepšie uchovanie potravín azníženie
nadmernej vlhkosti. Oblasť ventilátora nezataraste.
Ako skladovať čerstvé potraviny anápoje
Potraviny, ktoré vypúšťajú veľké množstvo etylénu (jablká, marhule, hrušky, broskyne, avokádo, slivky, čučoriedky, melóny,
fazuľa), atie, ktoré sú citlivé na tento plyn, ako je ovocie, zelenina ašalát, by mali byť vždy oddelené alebo zabalené, aby
neskracovali trvanlivosť uskladnených potravín; napríklad neskladujte paradajky spolu skivi alebo kapustou. Potraviny
neskladujte príliš blízko pri sebe, aby sa zabezpečila dostatočná cirkulácia vzduchu. Na balenie potravín používajte nádoby
zrecyklovateľných plastov, kovu, hliníka askla apriľnavú fóliu.
Ak vchladničke skladujete malé množstvo potravín, odporúčame použiť poličky nad zásuvkou pre ovocie azeleninu, pretože
je to najchladnejšia oblasť chladničky. Tekutiny apotraviny vydávajúce silný pach alebo náchylné na absorpciu pachov
vždy skladujte vuzatvorených nádobách alebo ich prikryte. Aby ste sa vyhli prevrhnutiu iaš, môžete použiť držiak na fľaše
(dostupný pre niektoré modely).
**
Legenda
MIERNA ZÓNA
Odporúča sa na uskladnenie tropického
ovocia, plechoviek, nápojov, vajíčok, omáčok,
nakladanej zeleniny, masla, džemov
CHLADNÁ OBLASŤ
Odporúča sa na skladovanie syra, mlieka,
mliečnych výrobkov, lahôdkárskych výrobkov,
jogurtov
NAJCHLADNEJŠIA OBLASŤ
Odporúča sa na uskladnenie studených nárezov,
zákuskov, rýb amäsa
ZÁSUVKA NA OVOCIE AZELENINU
**
Vmodeloch sPRIEHRADKOU „ZÓNA 0°“ je
najchladnejšia časť tá, ktorá je zvýraznená
vlegende