Whirlpool AKZ 223/IX/01 Program Chart

Typ
Program Chart
AKZ 223/01
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56682
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Činnost’ ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a môže pokračovat’ aj po vypnutí
rúry, počas niekoľkých minút.
3.
Vrchný ohrevný článok (možno ho znížit’)
4.
Zadné osvetlenie
5.
Bočné osvetlenie
6.
Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7.
Ventilátor
8.
Zadná katalytická prepážka
9.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
10.
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Elektronický programátor
3. Ovládací gombík termostatu
Zasúvacie ovládacie gombíky
Aby ste gombík mohli použit’, stlačte ho v strede.
Ovládací gombík sa vysunie.
Otočte ho do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík do polohy
0
a
stlačte ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Plech na pečenie zákuskov:
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie:
Katalytické panely:
Posuvné lišty:
3
1
2
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia
Nastavená
teplota
Rozsah
teplôt
Popis funkcie
-
Vypnutá rúra
- - -
OSVETLENIE
- - Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
Na udržiavanie stálej teploty vnútri rúry.
35°C: na kysnutie cesta, chleba a pizze.
60°C: na udržanie teploty jedla po varení.
Odporúčame Vám používat’ prvú úroveň vodiacej lišty.
STATICKÁ
200C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte
potraviny do vnútra rúry, keď sú rozsvietené všetky
indikátory teplomera.
Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty
v rúre.
S VENTILÁTOROM
175C 50°C - 250°C
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby
boli jedlá uvarené rovnomernejšie.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
160C 50°C - 250°C
Na varenie jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre,
bez predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach
(napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z jedného
jedla na druhé.
TURBOVENTILÁTOR
160C
50°C - 250°C
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty,
bábovky, zelenina, pizza, hydina).
GRIL
3 -
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapečenie chleba.
Funkciu možno nastavit’ na rôznu úroveň výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu vody,
zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
3 -
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené
mäsá).
Funkciu možno nastavit’ na rôznu úroveň výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu vody,
zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
PIZZA/CHLIEB
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Na pečenie pizze, chleba, posúchov.
DOPLNKOVÝ
OHREVNÝ ČLÁNOK
200C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry.
Počas ohrevu sa indikátory teplomera postupne
rozsvietia.
Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne
automaticky a zaznie zvukové znamenie, ktoré indikuje
automatický prechod rúry do funkcie
STATICKÁ
.
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
Zhnednutie
Teplota
(°C)
Doba prípravy
(minúty)
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Pečené mäso
(teľacie, bravčové, hovädzie)
(kg 1)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kurča, králik,
kačica
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Morka
(kg 4-6) + úroveň 3
zhnednutie
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Hus (kg. 2)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostriež, okúň, tuniak,
losos, treska
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Mečúň, tuniak
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
ZELENINA
Paprika a plnené paradajky
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Pečené zemiaky
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláče
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Linecké koláče
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Záviny
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Sušienky
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Odpaľované cesto
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka.:
pri príprave mäsa pri funkcii s ventilátorom a v statickej funkcii Vám odporúčame pridat’ funkciu Zapekanie, s
úrovňou od 1 po 3.
Teploty a doby varenia sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
Zhnednutie
Teplota
(°C)
Doba prípravy
(minúty)
Slané torty
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s. ananásom, broskyňami
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Snehové sušienky
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Suflé
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
výkonu
Doba prípravy
(minúty)
Rebierka X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 3 - 4 5 30 - 40
Roštenka X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie steh X 3 - 4 5 40 - 50
Špízy X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurčat’a X 3 5 45 - 55
1/2 kurčat’a X 3 5 45 - 55
Kurča vcelku X 3 5 60 - 70
Pečené mäso
(bravčové, hovädzie)
X 2 5 60 - 70
Kačica X 2 5 70 - 80
Jahňacie stehno X 3 5 70 - 80
Pečené hovädzie mäso X 3 5 50 - 60
Pečené zemiaky X 3 5 50 - 60
Ryby (pražma, pstruh) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 223/IX/01 Program Chart

Typ
Program Chart