40
5 Keď prístroj dosiahne pracovnú teplotu, svetielko termostatu bude svietiť.
6 Potom bude cyklicky zapínať a zhasínať podľa toho, ako bude pracovať termostat pri
udržiavaní teploty.
C NAPLNENIE GRILU
7 Keď svetielko termostatu zasvieti, otvorte gril.
8 Potraviny poukladajte na spodnú grilovaciu platňu pomocou obracačky alebo klieští, nie
prstami.
9 Nepoužívajte nič kovové alebo ostré, aby ste nepoškodili nepriľnavé povrchy.
10 Zatvorte gril.
11 Kĺb je upravený tak, aby si poradil s hrubými aj nepravidelne tvarovanými kusmi jedla.
12 Grilovacie platne by mali byť zhruba rovnobežne, aby bolo jedlo prepečené rovnomerne.
13 Počkajte, kým sa jedlo nedopečie.
C JEDLO VYBERTE
14 Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
15 Hotové jedlo vyberajte pomocou dreveného alebo plastového náradia.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
16 Spínač zapnite do polohy 0.
17 Spotrebič odpojte a nechajte ho vychladnúť pred čistením alebo pred uskladnením.
18 Vyberajte naraz iba jednu platňu.
19 Stlačte tlačidlo na uvoľnenie a platňu nadvihnite z ohrievacieho telesa.
20 Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
21 Odkvapkávaciu tácňu umyte v teplej vode so saponátom, alebo vo vrchnom koši umývačky
riadu.
22 Nepoužívajte škrabky, drôtenky alebo hubky na umývanie so saponátom.
¬ Tieto súčasti môžete umývať v hornom koši umývačky riadu.
` Tieto časti môžete umývať v umývačke riadu.
C ZAKLADANIE PLATNÍ
23 Zakladajte naraz iba jednu platňu.
24 Ušká vložte do otvorov na strane prístroja s pántmi.
25 Zatlačte druhú stranu platne do strany s rukoväťou, aby ste ju uchytili na mieste.
, V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé
povrchy vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na
správne fungovanie grilu.
C ÚLOŽNÉ MIESTO NA KÁBEL
26 Zviňte kábel okolo úložného miesta na kábel.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom
likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo
recyklovať.
časy prípravy & bezpečnosť potravín
Tieto časy používajte výlučne ako orientačné. Týkajú sa čerstvých alebo úplne rozmrazených
potravín, ktoré sú pripravované pri strednej teplote. Pri používaní mrazených potravín pridajte 2
– 3 minúty pre morské plody, 3 – 6 minút pre mäso a hydinu, a to v závislosti od hrúbky a
konzistencie jedla.
Pri príprave zabalených potravín sa riaďte návodom na balení alebo nálepke.