AKP 230/01 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 01017
CZPLDKFINOSEPTESNLFRDEGB BGRUHUSK RO
Poznámka: teploty a doby prípravy jedla sú iba približné a platia pre 4 porcie.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra -
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
POTRAVINY Funkcia
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Čas prípravy
jedla
min.
Jahňacie/teľacie/hovädzie/bravčové
2 190-210 90-110
Kurča/králik/kačica
2 190-200 65-85
Moriak/hus
2 190-200 140-180
Ryby
2 180-200 50-60
Plnené paradajky a papriky/pečené
zemiaky
2 180-200 50-60
Kysnuté koláče
2 170-180 45-55
Plnené koláče
2 180-200 60-90
Sušienky
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Chlieb/pizza
2 200-225 40-50/15-18
Toasty
3/4 250 1,5-2,5
Kotlety/klobásky/špízy
3/4 250 35-45
Gratinovaná zelenina
3 250 5-8
1/2 kurčat'a
3 250 40-50
Kurča vcelku 2/3 200-225 55-65
Roast beef 2 200-250 35-45
Pečené mäsá 2/3 200-225 60-70
Ryby (vcelku) 3 190-200 40-50
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
Rošt - Nádoba na odkvapkávanie - Hliníkový
plech na pečenie zákuskov
1. Ovládací panel
1.1. Programátor dĺžky prípravy jedla
1.2. Ovládací gombík termostatu
1.3. Ovládací gombík pre výber funkcie
1.4. Červená kontrolka termostatu
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Chladné dvierka rúry
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty. Po ukončení prípravy jedla
otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
PROGRAMÁTOR DĹŽKY PRÍPRAVY JEDLA
Tento programátor umožňuje nastavenie doby prípravy od 1 po 120 minút.
Aby ste nastavili dobu varenia, po výbere funkcie varenia otočte ovládací gombík
úplne vpravo a vrát'te ho do polohy želanej doby varenia, otočením smerom vľavo.
Po uplynutí nastavenej doby prípravy sa rúra vypne a programátor ostane v polohe
“0”. Pri manuálnom použití rúry, teda bez nastavenia doby varenia, skontrolujte, či je
ovládací gombík programátora na symbole .
Upozornenie: Keď je programátor v polohe “0”, rúra sa nezapne.
Aby sa rúra zapla, otočte programátor do polohy symbolu alebo nastavte dobu
prípravy jedla.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň