Russell Hobbs 19640-56 Používateľská príručka

  • Prečítal som si používateľskú príručku pre chlebopražič Russell Hobbs a som pripravený odpovedať na vaše otázky. Príručka zahŕňa pokyny pre bezpečnú prevádzku, nastavenie stupňa opálenia, používanie funkcií pre zmrazené pečivo a zohrievanie, ako aj informácie o čistení a údržbe.
  • Ako môžem použiť funkciu pre zmrazené pečivo?
    Ako môžem zohriať toast?
    Čo mám robiť, ak sa mi pečivo zasekne?
    Ako sa čistí chlebopražič?
28
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento spotrebič musí byť používaný len pod dohľadom zodpovednej dospelej osoby. Tento
spotrebič používajte a skladujte mimo dosahu detí.
2 Spotrebič nevkladajte do kvapaliny, nepoužívajte ho v kúpeľni, pri vode alebo vonku.
3 Ak používate len jeden toastovací otvor, dajte pozor, aby sa nič nedostalo do
druhého, nakoľko po zatlačení páčky držiaka na chleba budú hriať obidva otvory.
4 Hriankovač postavte na pev, vodorovný a tepluvzdorný povrch.
5 Chlieb sa môže vznietiť. Nepoužívajte tento spotrebič v blízkosti alebo pod záclonami alebo v
blízkosti iných horľavých materiálov a sledujte či nie je príliš horúci.
6 Povrchy prístroja budú horúce – nedotýkajte sa ich.
7 Kábel veďte tak, aby nevisel dolu, aby sa oň nedalo zakopnúť alebo zachytiť.
8 Spotrebič neprikrývajte a na jeho vrchnú časť nedávajte žiadne predmety.
9 Ak sa chlieb zasekne, vypnite hriankovač, nechajte ho vychladnúť a chlieb opatrne odstráňte.
10 Netoastujte “namazané” kúsky chleba, môžu sa vznietiť.
11 Nepoužívajte polámaný, skrútený alebo zdeformovaný chlieb, mohli by ste hriankovač
upchať.
12 Ak prístroj nepoužívate, vytiahnite ho zo zásuvky.
13 Nepoužívajte hriankovač, kým nie je tácňa na omrvinky nasadená a uzavretá.
14 Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto pokynoch.
15 Tento spotrebič nesmie byť ovládaný prostredníctvom externého časového spínača alebo
diaľkového ovládania.
16 Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
17 Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom, jeho servisným technikom
alebo iným kvalifikovaným odborníkom, aby nedošlo k riziku.
len na domáce použitie
U PRED PRVÝM POUŽITÍM
•Nastavte úroveň opečenia na maximum (7). Uveďte do činnosti prázdny spotrebič, čím
ošetríte nové prvky. Môže to trochu zapáchať, ale nie je to nič, čoho by ste sa mali obávať.
Zabezpečte dobré vetranie miestnosti.
•Nadstavec na ohrievanie žemlí sa dodáva zložený. Pred použitím vytočte nožičky o
45°smerom von k držiaku.
T OPEKANIE CHLEBA
1 Zasuňte zástrčku do sieťovej zásuvky.
2 Nastavte požadovaný stupeň opekania (1 = svetlý, 7 = tmavý).
3 Vlte chlieb do toastovacích otvorov (maximálna hrúbka 22 mm).
4 Zatlačte páčku držiaka na chlieb úplne dole.
, Páčka zapadne len vtedy, ak je spotrebič pripojený do siete.
5 Zasvieti svetielko 5 a ohrievacie telesá sa zohrejú.
6 Keď je hrianka hotová, vyskočí von.
HEXTRA ZDVIH
7 Po opekaní malých kúskov (židovské pečivo – bagety, lievance, atď.) sa môže páčka držiaka
chleba zdvihnúť bližšie, aby umožnila ich ľahšie vytiahnutie.
5 UVOĽNIŤ
8 Na zastavenie opekania, stlačte tlačítko 5.
29
pokyny (Slovenčina)
f ZMRAZENÝ CHLIEB
9 Nechajte stupeň opekania na Vašom obľúbenom nastavení, vložte zmrazený chlieb, stlačte
páčku držiaka chleba, potom stlačte tlačítko f.
10 Zasvieti svetelná kontrolka f a čas opekania sa automaticky prispôsobí tak, aby sa dosiahol
ten istý stupeň opečenia ako pri nezmrazenom chlebe.
m OHRIEVANIE HRIANKY
11 Nechajte stupeň opekania na vašom obľúbenom nastavení, vložte chlieb, stlte páčku a
potom stlačte tlačítko m.
12 Zasvieti svetielko m a hrianka sa krátko ohreje intenzívnou dávkou tepla.
13 Len na prihriatie plochej, “nenamazanej” hrianky.
W NÁDSTAVEC NA OHRIEVANIE ŽEMLÍ
14 Nepoužívajte nádstavec na ohriatie zmrazených, maslom natretých, obalených, plnených
žemlí a žemlí s polevou.
15 Položte nádstavec na ohrievanie na hriankovač tak, aby boli nožičky vo vnútri otvorov.
16 Žemle položte na nádstavec.
17 Nastavte stupeň opekania na 1, potom stlačte páčku smerom dolu.
18 Keď páčka vyskočí, pečivo môžete vybrať.
19 Nedotýkajte sa konštrukcie nádstavca – bude horúca.
20 Pred bežným použitím hriankovača z neho odstráňte nádstavec.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
21 Vypnite hriankovač a nechajte ho vychladnúť.
22 Vonkajší povrch utrite vlhkou handričkou.
23 Vyberte a vyprázdnite tácňu na omrvinky.
24 Utrite ju vlhkou handričkou, vysušte a potom ju vráťte do hriankovača.
H OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto
symbolom likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova
použiť alebo recyklovať.
nákresy
1 toastovacie otvory
2 páčka držiaka chleba
3 voľba stupňa opekania
4 tácňa na omrvinky
5 nádstavec na ohrievanie
6 držiak
7 nožička
upozornenie
horúci povrch
/