17
Tip: Na konci úkonu môžete pomlieť niekoľko kúskov chleba, aby z prístroja vyšlo von všetko pomleté
mäso.
Príslušenstvo na prípravu klobás
(pozrite obrázky 2.1 až 2.3)
Dôležité upozornenie: Toto príslušenstvo sa môže používať až po pomletí mäsa, pridaní korenia a
riadneho premiešania zmesi.
Nechajte črevo namočené vo vlažnej vode, aby znova nadobudlo svoju pružnosť, natiahnite ho na lievik
J2 tak, aby z neho zostalo voľne visieť približne 5 cm (ktoré uzatvoríte tak, že na konci urobíte zo šnúrky
uzol). Uveďte prístroj do chodu, naplňte mlynček mletým mäsom a sledujte črevo, aby sa správne
napĺňalo.
Poznámka: táto práca sa jednoduchšie vykonáva vo dvojici, jedna osoba dopĺňa mleté mäso a druhá sa
venuje plneniu čreva.
Dajte klobásam želanú dĺžku zachytávaním a obracaním čreva. Aby ste vyrobili kvalitné klobásy, dbajte
o to, aby v čreve pri napĺňaní neuviazol vzduch, a vyrábajte
klobásy s dĺžkou 10 až 15 cm (oddeľte klobásy za pomoci šnúrky a robte ňou uzly).
Príslušenstvo na prípravu kebbe
(pozrite obrázky 3.1 a 3.2)
Praktická rada:
Ak pripravujete jemné cesto na Kebbe alebo Kefta, nechajte mäso prejsť 2 až 3 krát hlavou mlynčeka,
kým nedosiahnete želané jemné rozomletie.
Strúhač na zeleninu
(pozrite obrázky 4.1 až 4.6)
Používajte kužeľové násadce určené na daný typ potravín: pozrite si tabuľku na obr. 6.
Rady na dosiahnutie dobrých výsledkov:
Prísady, ktoré používate, musia byť tuhé, aby ste dosiahli uspokojivé výsledky a zabránili zhromažďovaniu
potravín v zásobníku. Nepoužívajte prístroj na strúhanie ani na krájanie príliš tvrdých potravín, ako je
cukor alebo tvrdé kusy mäsa.
(pozrite obrázky 5.1 až 5.6)
SK
ČISTENIE