Tefal HV2 Používateľská príručka

Kategória
Mixér / kuchynský robot príslušenstvo
Typ
Používateľská príručka
16
Hlava mlynčeka
(pozrite obrázky 1.1 až 1.4)
Pripravte si celé množstvo potravín, ktoré chcete mlieť. Odstráňte kosti, chrupavky a šľachy. Nakrájajte
mäso na kúsky (približne 2 cm x 2 cm).
Pred prvým použitím umyte príslušenstvo vo vode so saponátom. Opláchnite a hneď poriadne utrite
dosucha.
Mriežka a nôž musia zostať mastné. Namastite ich olejom.
Ak mriežka a nôž nie sú namastené, prístroj nezapínajte naprázdno.
Nikdy mäso nevtláčajte do komínov pomocou prstov ani nijakého nástroja.
Upozornenie: Knižka bezpečnostných odporúčaní LS-123456 sa dodáva spolu s týmto prístrojom.
Pred prvým použitím prístroja si pozorne prečítajte tieto pokyny a starostlivo si ich odložte.
A Odoberateľná hlava mlynčeka
A1 Hliníkové telo
A2 Závitový hriadeľ
A3 Samobrúsiaci nôž z nehrdzavejúcej ocele
A4 Mriežky (v závislosti od modelu)
A4a Mriežka s malými otvormi na veľmi
jemné mletie
A4b Mriežka so stredne veľkými otvormi na jemné
mletie
A4c Mriežka s veľkými otvormi na hrubé mletie
A5 Hliníková matica
B Vyberateľná misa
C Posúvač na mäso
D Tlačidlo zapnúť/vypnúť
E Blok motora
F Príslušenstvo na prípravu klobás
(v závislosti od modelu)
G Príslušenstvo na prípravu Kebbe (v závislosti
od modelu)
G1 Závitový nástavec
G2 Krúžok
H Strúhač na zeleninu (v závislosti od modelu)
H1 Kužeľový zásobník/komín
H2 Posúvač
H3 Kužele (v závislosti od modelu)
H3a Kužeľový násadec na hrubšie strúhanie
(červený)
H3b Kužeľový násadec na jemnejšie strúhanie
(oranžový)
H3c Kužeľový násadec na hrubšie krájanie
(tmavozelený)
H3d Kužeľový násadec na jemnejšie krájanie
(svetlozelený)
H3e Kužeľovitý násadec na krájanie hranolčekov
H3f Príslušenstvo na krájanie kociek
I Príslušenstvo na skladovanie (v závislosti od
modelu)
SK
DESCRIPTION
RADY PRE POUŽÍVANIE
POUŽÍVANIE
17
Tip: Na konci úkonu môžete pomlieť niekoľko kúskov chleba, aby z prístroja vyšlo von všetko pomleté
mäso.
Príslušenstvo na prípravu klobás
(pozrite obrázky 2.1 až 2.3)
Dôležité upozornenie: Toto príslušenstvo sa že používať po pomletí sa, pridaní korenia a
riadneho premiešania zmesi.
Nechajte črevo namočené vo vlažnej vode, aby znova nadobudlo svoju pružnosť, natiahnite ho na lievik
J2 tak, aby z neho zostalo voľne visieť približne 5 cm (ktoré uzatvoríte tak, že na konci urobíte zo šnúrky
uzol). Uveďte prístroj do chodu, naplňte mlynček mletým mäsom a sledujte črevo, aby sa správne
napĺňalo.
Poznámka: to práca sa jednoduchšie vykonáva vo dvojici, jedna osoba dopĺňa mleté mäso a druhá sa
venuje plneniu čreva.
Dajte klobásam želanú dĺžku zachytávaním a obracaním čreva. Aby ste vyrobili kvalitné klobásy, dbajte
o to, aby v čreve pri napĺňaní neuviazol vzduch, a vyrábajte
klobásy s dĺžkou 10 až 15 cm (oddeľte klobásy za pomoci šnúrky a robte ňou uzly).
Príslušenstvo na prípravu kebbe
(pozrite obrázky 3.1 a 3.2)
Praktická rada:
Ak pripravujete jemné cesto na Kebbe alebo Kefta, nechajte mäso prejsť 2 3 krát hlavou mlynčeka,
kým nedosiahnete želané jemné rozomletie.
Strúhač na zeleninu
(pozrite obrázky 4.1 až 4.6)
Používajte kužeľové násadce určené na daný typ potravín: pozrite si tabuľku na obr. 6.
Rady na dosiahnutie dobrých výsledkov:
Prísady, ktoré používate, musia byť tuhé, aby ste dosiahli uspokojivé výsledky a zabránili zhromažďovaniu
potravín v zásobníku. Nepoužívajte prístroj na strúhanie ani na krájanie príliš tvrdých potravín, ako je
cukor alebo tvrdé kusy mäsa.
(pozrite obrázky 5.1 až 5.6)
SK
ČISTENIE
1 / 1

Tefal HV2 Používateľská príručka

Kategória
Mixér / kuchynský robot príslušenstvo
Typ
Používateľská príručka