2. Horák prestane horieť
Skontrolujte, či:
• Pri zapálení horáka bol gombík stlačený dosť dlho na to, aby sa aktivovalo ochranné zariadenie.
• Otvory horáka v blízkosti termoelektrického článku nie sú upchaté.
• Koncovka bezpečnostnej poistky nie je špinavá.
• Minimálne nastavenie horáka je správne (pozrite príslušnú časť).
3. Nádoby nie sú stabilné
Skontrolujte, či:
• Dno nádoby je úplne ploché
• Nádoba je v strede horáka.
• Mriežky nie sú zamenené alebo nesprávne umiestnené.
4. Elektrické varné platničky nefungujú
Skontrolujte, či:
• Spotrebič je zapojený do napájacej elektrickej siete.
• Gombík nie je v polohe
„0“.
5. Elektrická varná platnička sa nevypne
Skontrolujte, či:
• Gombík je otočený do polohy
„0“.
V takom prípade okamžite odpojte varnú dosku od elektrickej napájacej siete vytiahnutím
zástrčky elektrického kábla zo zásuvky elektrickej siete.
Ak po horeuvedených kontrolách porucha pretrváva, zavolajte najbližšie servisné stredisko.
ČISTENIE POVRCHU VARNEJ DOSKY
• Všetky smaltované a sklenené časti sa musia čistiť teplou vodou s prídavkom neutrálneho čistiaceho prostriedku.
• Na antikorových povrchoch môžu ostať škvrny vodného kameňa alebo škvrny po dlhodobom pôsobení agresívneho čistiaceho
prostriedku. Ak niečo vykypelo (voda, omáčka, káva a pod.), odstráňte zvyšky ešte predtým, ako sa priškvaria.
• Povrch čistite teplou vodou a neutrálnym čistiacim prostriedkom, potom osušte mäkkou handrou alebo jelenicou. Zapečené škvrny
odstráňte špeciálnym čističom na antikorové povrchy.
POZNÁMKA:
antikorový povrch čistite výhradne mäkkou handrou alebo špongiou.
• Nepoužívajte abrazívne alebo korozívne prostriedky, čističe s obsahom chlóru alebo drôtenky na panvice.
• Nepoužívajte spotrebiče využívajúce na čistenie paru.
• Nepoužívajte horľavé výrobky.
• Nenechajte na varnej doske pôsobiť kyselinu alebo alkalické látky, ako ocot, horčicu, soľ, cukor alebo citrónovú šťavu.
ČISTENIE DIELCOV VARNEJ DOSKY
• Mriežky, viečka horákov a horáky môžete pred čistením vybrať.
• Umývajte ich ručne v teplej vode a neabrazívnym čistiacim prostriedkom, pozorne odstráňte všetky zvyšky jedál a skontrolujte, či nie
sú upchaté otvory horáka.
• Opláchnite a pozorne osušte
• Horáky a viečka horákov vráťte na miesta.
• Pri umiestňovaní mriežok dávajte pozor, aby oblasť položenia hrncov bola zarovnaná s horákmi.
• Modely vybavené elektrickým zapaľovaním a bezpečnostnou poistkou vyžadujú dokonalé očistenie zapaľovania, aby bola
zabezpečená ich správna činnosť. Kontrolujte tieto prvky často a podľa potreby ich čistite vlhkou handričkou. Akékoľvek zapečené
zvyšky jedál treba odstrániť špáradlom alebo ihlou.
POZNÁMKA: aby ste predišli poškodeniu zariadenia elektrického zapaľovania, nepoužívajte ho, keď horáky nie sú na svojich
miestach.
• Táto varná doska bola navrhnutá, vyrobená a predávaná v súlade s:
- bezpečnostnými požiadavkami európskej smernice „Plyn“ 2009/142/ES (ex: EHS 90/396);
- bezpečnostnými ustanoveniami európskej smernice o „Nízkom napätí“ 2006/95/ES (ktorá nahrádza smernicu 73/23/EHS v znení
nasledujúcich úprav);
- ochrannými požiadavkami európskej smernice „EMC“ 2004/108/ES.
Likvidácia obalového materiálu
Tento obalový materiál je 100 % recyklovateľný a je označený symbolom recyklácie ( ). Rôzne časti obalu likvidujte zodpovedne, v plnom
súlade s platnými predpismi o likvidácii odpadov.
Likvidácia spotrebiča
- Tento spotrebič je označený v súlade s európskou smernicou 2002/96/ES o likvidácii elektrických a elektronických zariadení (WEEE).
- Zabezpečením, že tento výrobok bude zlikvidovaný správnym spôsobom, pomôžete predchádzať potenciálnym negatívnym dopadom na
životné prostredie a ľudské zdravie, ktoré by sa v inom prípade mohli vyskytnúť pri nevhodnom zaobchádzaní pri likvidácii tohto výrobku.
- Symbol na spotrebiči alebo na sprievodných dokumentoch znamená, že s týmto výrobkom sa nesmie zaobchádzať ako s
domovým odpadom, ale treba ho odovzdať v zbernom stredisku pre elektrické a elektronické zariadenia.
POUŽITIE PLYNOVÝCH HORÁKOV
• Aby ste zapálili horáky, otočte príslušné ovládacie gombíky smerom vľavo do polohy maximálneho plameňa .
• Zatlačte gombík proti ovládaciemu panelu, aby ste horák zapálili.
• Po zapálení horáka podržte gombík stlačený ešte približne 5 sekúnd, aby sa zahrial termoelektrický článok.
Táto poistka zastaví unikanie plynu v prípade náhodného zhasnutia plameňa horáka (prievan, momentálne prerušenie dodávky plynu,
vykypenie tekutiny na horák atď.).
• Zariadenie nesmie byť stlačené dlhšie ako 15 sek. Ak po uplynutí tejto doby horák neostane horieť, počkajte aspoň jednu
minútu, až potom sa pokúste horák znovu zapáliť.
Horák môže zhasnúť po pustení gombíka.
Znamená to, že termoelektrický článok sa nezahrial dostatočne. V tomto prípade zopakujte horepopísané úkony.
PRAKTICKÉ RADY PRI POUŽÍVANÍ HORÁKOV
- Nedovoľte, aby hrnce na mriežkach presahovali cez okraj varnej dosky.
- V prípade panvíc s vypuklým dnom (WOK) použite dodávanú podpornú mriežku, ktorú však možno umiestniť iba na 4 kruhový horák.
DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE: Nevhodné používanie mriežky môže zapríčiniť poškodenie platne sporáka: neklaďte preto mriežku
opačne, ani ju neposúvajte po ploche platne.
Neodporúčame Vám používať:
- Liatinové panvice, kameninové nádoby, hlinené kastróly alebo keramické hrnce.
- rozptyľovače plameňa vo forme kovovej mriežky alebo iné.
- Použitie dvoch horákov súčasne pre jednu oválnu nádobu (napr. na prípravu ryby).
POUŽITIE SKLOKERAMICKEJ VARNEJ PLATNIČKY S DVOJITOU ZÓNOU
Táto varná doska je vybavená elektrickými varnými platničkami, ktoré majú k dispozícii dve varné zóny, ktoré sa dajú zapnúť nezávisle na sebe
a sklokeramickú varnú dosku. Táto kombinácia poskytuje rýchly a rovnomerný prenos tepla, optimalizáciu výsledkov varenia a úsporu času.
• Samostatnú zónu zapnete otočením ovládacieho gombíka z polohy
0
. Výkon sa dá nastaviť od minima, teda polohy
1
po
maximálne nastavenie
12
.
• Aby ste zapli duálnu zónu, otáčajte ďalej gombíkom od čísla
12
k symbolu Otočte gombík smerom vpravo, aby ste upravili výkon,
ktorý v tomto prípade bude klesať, počnúc maximálnym nastavením
(12)
k minimálnej polohe
(1)
.
• Aby ste sa vrátili k používanu samostatnej varnej zóny po zapnutí duálnej zóny, najprv vypnite varnú platničku otočením gombíka do
polohy
0
.
• Potom zopakujte vyššie opísanú operáciu.
Poznámka:
elektrické varné platničky sú vybavené kontrolkou zvyškového tepla, ktorá sa zapne, keď varná zóna dosiahne nebezpečnú
teplotu. LED kontrolka ostane svietiť aj po vypnutí varnej platničky, vypne sa až po dosiahnutí bezpečnej teploty sklokeramickej plochy.
VAROVANIE
Pred vykonaním údržby odpojte napájanie.
PREHLÁSENIE O ZHODE
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
POPIS SPOTREBIČA
1. Snímateľné mriežky
2. Stredne rýchly horák
3. Stredne rýchly horák
4. 4 kruhový horák
5. Sklokeramická varná platnička s duálnou zónou
6. Ovládací gombík stredne rýchleho horáka
7. Ovládací gombík stredne rýchleho horáka
8. Ovládací gombík 4 kruhového horáka
9. Ovládací gombík sklokeramickej varnej platničky s
duálnou zónou
10. LED činnosti elektrickej varnej platničky
11. Indikátor zvyškového tepla
Symboly
Kohútik je zatvorený
Varná platnička s jednou zónou
Maximálny plameň
Varná platnička s dvojitou zónou
Minimálny plameň
Táto varná doska je vybavená horákmi s rôznymi priemermi. Na zvýšenie výkonnosti
horákov dodržiavajte nasledujúce pravidlá:
- Používajte hrnce a panvice s priemerom dna rovným alebo o niečo väčším, ako je
priemer varných zón (pozrite tabuľku vpravo).
- Používajte iba panvice a hrnce s rovným dnom.
- Používajte správne množstvo vody na varenie a na hrncoch používajte pokrievky.
Horák Priemer nádoby
4 kruhy 24 až 26 cm
Stredne rýchly 16 až 22 cm