12
Návod na používanie a údržbu
Táto tabuľka obsahuje všetky usmernenia týkajúce sa asistovanej
prípravy jedla s kategóriami potravín, metódami varenia, prípade
metódami prípravy scelými receptami.
Tabuľka nezahŕňa všetky potrebné podrobnosti omnožstve alebo iných
nastaveniach, ktoré môžu byť potrebné pri výbere metódy prípravy.
Možné metódy prípravy
Mäso/Hydina
Ryby
Zelenina
Omáčky, mäsové
šťavy, polievky
Dezerty
Vajcia
Syr
Cestovina a ryža
Nápoje
Vlastné
KATEGÓRIA POTRAVÍNSPÔSOB VARENIA
Grilovanie, vysmážanie na panvici, varenie, vyprážanie
Grilovanie, vysmážanie na panvici, varenie, vyprážanie
Grilovanie, vysmážanie na panvici, varenie, vyprážanie
Omáčky (soté, dusenie, bešamel)
Polievky (opečenie, dusenie, krémové polievky)
Vaječný krém, panna cotta, roztopená čokoláda,
palacinky, ryžový nákyp
Volské oči, omeleta, varenie (varené vajcia, à la coque),
frittata, praženica
Grilovanie, vysmážanie na panvici, fondue
Varenie, vysmážanie na panvici, ryža
Mierne varenie (mlieko), voda (varenie, mierne varenie),
moka
Varenie, grilovanie, vysmážanie na panvici,
mierne varenie, roztápanie
ROZTÁPANIE
Ideálna metóda varenia na zvýšenie alebo udržiavanie teplôt vhodných
na rozpúšťanie alebo roztápanie potravín, ako sú čokoláda, maslo alebo
všeobecne na jemnejšie metódy prípravy (napríklad vaječný krém),
azabraňuje prilepeniu ku dnu hrnca.
MIERNE VARENIE
Ideálna metóda varenia na zvyšovanie alebo udržiavanie teplôt vhodných
na varenie a pomalé odparovanie tekutín, pre metódy prípravy, ktoré
vyžadujú dlhý čas, omáčky, polievky, vývary avo všeobecnosti recepty,
pri ktorých sa tekutiny varia pri miernom vare.
Rýchlosť prípravy jedla možno kedykoľvek upraviť pomocou tlačidiel „+“
a„−“ na pravom displeji.
Výsledok alebo čas prípravy jedla môže ovplyvniť kvalita atyp hrnca.
VARENIE*
Ideálna metóda na zohrievanie vody a zvyšovanie kontrolovaného
varu po dosiahnutí úplného varu, ktorá zabraňuje vyšplechnutiu ašetrí
energiu. Keď voda začne vrieť, na varnej doske sa zobrazí upozornenie
aozve sa zvukové upozornenie. Soľ alebo prísady pridajte až po zaznení
zvukového upozornenia.
Kým je táto funkcia aktívna, systém vás upozorní, ak je hrniec náhodou
prázdny (nie je vňom voda) alebo voda sa celkom vyvarila.
Rýchlosť prípravy jedla možno kedykoľvek upraviť pomocou tlačidiel „+“
a„−“ na pravom displeji.
Výsledok alebo čas prípravy jedla môže ovplyvniť kvalita atyp hrnca.
VYPRÁŽANIE V PANVICI*
Ideálna metóda varenia na zvyšovanie alebo udržiavanie teplôt, vhodná
pre všetky metódy prípravy, pri ktorých sa používa panvica sprísadami,
ako je nakrájaná cibuľa (s olejom až do jedného centimetra) alebo
s prázdnymi nádobami na rýchlo sa variace potraviny, mäsá alebo
opekanie zeleniny.
Po položení panvice a neskôr prísad začne varná doska s fázou
predhrievania. Podľa vybranej kategórie jedla sa zobrazí upozornenie
aozve sa zvukový signál, keď je vhodný okamih pridať potraviny.
Kým systém čaká na potvrdenie od používateľa, udržuje nádoby
na kontrolovanej teplote a zabraňuje, aby sa panvica alebo prísady
prehriali, ašetrí energiu.
V ideálnom prípade by sa funkcia mala používať, keď majú panvica
aprísady izbovú teplotu, surčeným príslušenstvom.
Počas fázy predhrievania nepoužívajte pokrievku.
Rýchlosť prípravy jedla možno kedykoľvek upraviť pomocou tlačidiel „+“
a„−“ na pravom displeji.
GRILOVANIE*
Ideálna metóda varenia na zvyšovanie alebo udržiavanie teplôt
vhodných pre všetky metódy prípravy, pri ktorých je potrebné použiť
rošt, mäso, ryby, zelenina asyr.
Po uložení roštu na miesto začne varná doska s fázou predhrievania.
Podľa vybranej kategórie jedla sa zobrazí upozornenie aozve sa zvukový
signál, keď je vhodný okamih pridať potraviny.
Kým systém čaká na potvrdenie od používateľa, udržuje nádoby na
kontrolovanej teplote azabraňuje, aby sa rošt prehrial, ašetrí energiu.
Videálnom prípade by sa táto funkcia mala používať, keď má rošt izbovú
teplotu.
Rýchlosť prípravy jedla možno kedykoľvek upraviť pomocou tlačidiel „+“
a„−“ na pravom displeji.
Ak nepoužívate rošt určený na tento účel, dávajte pri prvom použití
funkcie grilovania zvlášť dobrý pozor, lebo kvalita podložky môže
ovplyvniť čas zohrievania a nádoby s veľmi tenkým dnom môžu za
krátky čas dosiahnuť veľmi vysokú teplotu.
VYPRÁŽANIE*
Ideálna metóda varenia na zvyšovanie alebo udržiavanie teplôt
vhodných pre všetky metódy prípravy, pri ktorých je potrebné, aby
jedlo bolo celkom ponorené voleji, bez ohľadu na to, či sú potraviny
čerstvé alebo mrazené.
Po položení panvice a vložení prísad začne varná doska s fázou
predhrievania.
Podľa vybranej kategórie jedla sa zobrazí upozornenie aozve sa zvukový
signál, keď je vhodný okamih pridať potraviny.
Kým systém čaká na potvrdenie od používateľa, udržuje nádoby
na kontrolovanej teplote a zabraňuje, aby sa panvica alebo prísady
prehriali, ašetrí energiu.
V ideálnom prípade by sa funkcia mala používať, keď majú panvica
aprísady izbovú teplotu, surčeným príslušenstvom.
Počas fázy predhrievania nepoužívajte pokrievku.
Ak pripravujete jedlo stouto funkciou, odporúča sa používať olej vhodný
na vysmážanie, ako sú rôzne rastlinné oleje. Pri prvom používaní iných
olejov vždy na jedlo pri príprave dozerajte.
Odporúča sa používať predné varné zóny, aby sa lepšie dal lepšie
kontrolovať priebeh prípravy.
Rýchlosť prípravy jedla možno kedykoľvek upraviť pomocou tlačidiel „+“
a„−“ na pravom displeji.
MOKA*
Táto funkcia pripravuje kávu automaticky. Cyklus zohrievania možno
aktivovať zvolením tejto funkcie vponuke, akeď je káva hotová, ozve sa
pípnutie. Funkcia je naprogramovaná na automatické vypnutie azabraňuje
vyliatiu. Pri prvom použití vždy kontrolujte, či sú splnené opísané
podmienky. Videálnom prípade by sa funkcia mala používať, keď majú
nádoba na prípravu kávy avoda izbovú teplotu, surčeným príslušenstvom.
*
Použitie určeného príslušenstva sa odporúča pri týchto funkciách:
• na varenie: WMF SKU: 07.7524.6380
• na vyprážanie v panvici: WMF SKU: 05.7528.4021
• na grilovanie: WMF SKU: 05.7650.4291
• na vyprážanie: WMF SKU: 07.7520.6380
• na prípravu mokky, Bialetti: MOKA INDUZIONE 3TZ ANTRACITE
Upozornenie: Snažte sa počas prvej minúty zohrievania hrncom ani
panvicou nehýbať, aby mohla varná doska fungovať optimálne.