SK57
TABUĽKA S POPISOM FUNKCIÍ
OVLÁDACÍ GOMBÍK FUNKCIÍ
OFF Na prerušenie pečenia a vypnutie rúry.
OSVETLENIE Na zapnutie/vypnutie žiarovky vnútri rúry.
ŠPECIÁLNE FUNKCIE
ROZMRAZOVANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúča sa vložiť jedlo do
strednej polohy v rúre. Odporúčame nechať potraviny v svojom obale,
aby sa zamedzilo dehydratácii povrchu.
UDRŽIAVANIE
VTEPLE
Na udržiavanie chrumkavosti a teploty práve upečených jedál
(napr.: mäso, smažené jedlá alebo nákypy). Odporúča sa vložiť jedlo do
strednej polohy v rúre. Funkcia sa nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry
presahuje 65 °C.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom
zachovania kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri
rúry presahuje 40 °C. Cesto položte na 2. úroveň. Rúru netreba
predohriať.
EKO HORÚCI
VZDUCH
Na pečenie plneného mäsa a plátkov mäsa na jednej úrovni. Táto funkcia
používa prerušovanú a jemnú pomoc ventilátora, čo zabraňuje
nadmernému vysušovaniu jedál. Osvetlenie rúry počas pečenia
pomocou tejto funkcie EKO ostane vypnuté a dočasne ho môžete
zapnúť stlačením tlačidla potvrdenia. Ak chcete dosiahnuť maximálnu
energetickú úspornosť, odporúčame neotvárať dvere počas pečenia.
Odporúča sa používať 3. úroveň v rúre. Rúru netreba predohriať.
STATICKÝ OHREV
Na pečenie ľubovoľného jedla iba na jednej úrovni. Použite 3. úroveň. Na
pečenie pizze, slaných a sladkých tort s tekutou plnkou používajte
naopak 1. alebo 2. úroveň. Rúru netreba pred pečením predohriať.
KONVENČNÉ PEČENIE
Na pečenie mäsa a tort s vlhkou plnkou (slaných alebo sladkých) na
jednej úrovni. Použite 3. úroveň. Rúru netreba predohriať.
PRÚDENIE VZDUCHU
Aj na súčasné pečenie rôznych typov jedál, ktoré vyžadujú rovnakú
teplotu pečenia (napr. ryby, zelenina, koláče) na maximálne troch
úrovniach súčasne. Táto funkcia umožňuje varenie bez prenosu pachov z
jedného jedla na iné. Používajte 2. úroveň pri pečení na jednej úrovni, 1.
a 4. úroveň pri pečení na dvoch úrovniach a 1., 3. a 5. úroveň pri pečení
na troch úrovniach. Rúru netreba predohriať.
MAXI PEČENIE
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie ako 2,5 kg). Používajte 1.
alebo 2. úroveň, v závislosti od rozmerov mäsa. Rúru netreba predohriať.
Odporúča sa počas pečenia mäso otočiť, aby sa lepšie opieklo. Ideálne je
z času načas mäso podlievať, aby nevyschlo.
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba. Odporúča sa vložiť jedlo na 4. alebo 5. úroveň. Pri
grilovaní mäsa odporúčame používať nádobu na zachytávanie tuku a
šťavy z pečenia. Vložte ju na 3. alebo 4. úroveň a prilejte do nej približne
pol litra vody. Rúru netreba predohriať. Počas pečenia treba udržiavať
dvierka rúry zatvorené.
TURBO GRIL
Na pečenie veľkých kusov mäsa (stehná, roast beef, kurča). Jedlo vložte
do strednej polohy v rúre. Odporúča sa používať nádobu na
odkvapkávanie tuku na zachytenie šťavy z pečenia. Vložte ju na 1. alebo
2. úroveň a prilejte do nej približne pol litra vody. Rúru netreba
predohriať. Počas pečenia treba udržiavať dvierka rúry zatvorené. Pri
tejto funkcii môžete používať otočný ražeň, ak je k dispozícii.