AKS 150/02 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 510 01010/A
HUSKCZ GBHRSLROBG
PL
Poznámka: Teploty a doby prípravy jedla sú iba približné a platia pre 4 porcie.
POTRAVINY Funkcia
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
min.
Jahňacie/teľacie/hovädzie/bravčové
2 190-210 90-110
Kurča/králik/kačica
2 190-200 65-85
Moriak/hus
2 190-200 140-180
Ryby
2 180-200 50-60
Plnené paradajky a papriky/pečené
zemiaky
2 180-200 50-60
Kysnuté koláče
2 170-180 45-55
Plnené koláče
2 180-200 60-90
Sušienky
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Pizza/chlieb
2 200-225 40-50/15-18
Hrianky
3/4 250 1.5-2.5
Kotlety/klobásky/špízy
3/4 250 35-45
Gratinovaná zelenina
3 250 5-8
1/2 kurčat’a
3 250 40-50
Kurča vcelku 2/3 200-225 55-65
Hovädzie pečené 2 200-250 35-45
Pečené mäsá 2/3 200-225 60-70
Ryby (vcelku) 3 190-200 40-50
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
Drôtený rošt - Hliníkový plech na pečenie
zákuskov
1. Ovládací panel
1.1. Ovládací gombík pre voľbu funkcie
1.2. Ovládací gombík termostatu
1.3. Červená kontrolka termostatu
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Chladné dvierka rúry
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená kontrolka
termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty. Po ukončení prípravy jedla otočte
ovládacie gombíky do polohy “0”.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
TRADIČNÉ
PEČENIE
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu a potraviny vložte do vnútra ihneď po zhasnutí
červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
KOLÁČE/
VENTILÁTOR
• Na prípravu jedál na dvoch rôznych úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Rúru netreba predohriat’ (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
TURBO GRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.