OBI B 00 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 610 56109
HUSKCZPLITPTESNLFRDE BEAT
RU
FIDKNOSE
Poznámka:
teploty a doby prípravy jedla sú iba približné a platia pre 4 porcie.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra
hneď po zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá
uvarené rovnomernejšie.
• Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a
tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a
tuk nebude vystrekovat'.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
POTRAVINY Funkcia
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Čas prípravy jedla
min.
Jahňacie/teľacie/hovädzie/bravčové
2 190-210 90-110
Kurča/králik/kačica
2 190-200 65-85
Moriak/hus
2 190-200 140-180
Ryby
2 180-200 50-60
Plnené paradajky a papriky/pečené
zemiaky
2 180-200 50-60
Kysnuté koláče
2 170-180 45-55
Plnené koláče
2 180-200 60-90
Sušienky
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Chlieb/pizza
2 200-225 40-50/15-18
Toasty 3/4 250 1,5-2,5
Kotlety/klobásky/špízy 3/4 250 35-45
Gratinovaná zelenina 3 250 5-8
1/2 kurčat'a 3 250 40-50
Kurča vcelku 2/3 200-225 55-65
Roast beef 2 200-250 35-45
Pečené mäsá 2/3 200-225 60-70
Ryby (vcelku) 3 190-200 40-50
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
Rošt - Plech na pečenie zákuskov - Nádoba na
odkvapkávanie
1.
Ovládací panel
1.1.
Ovládací gombík pre výber funkcie
1.2.
Programátor dĺžky prípravy jedla
1.3.
Ovládací gombík termostatu
1.4.
Červená kontrolka termostatu
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu, ktorý možno znížit'
5.
Zadné osvetlenie
6.
Ventilátor
7.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.
Chladné dvierka rúry
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty. Po ukončení prípravy jedla
otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
PROGRAMÁTOR DĹŽKY PRÍPRAVY JEDLA
Tento programátor umožňuje nastavenie doby prípravy od 1 po 120 minút.
Aby ste nastavili dobu varenia, po výbere funkcie varenia otočte ovládací gombík
úplne vľavo a vrát'te ho do polohy želanej doby varenia, otočením smerom vpravo.
Po uplynutí nastavenej doby prípravy sa rúra vypne a programátor ostane v polohe
“0”. Pri manuálnom použití rúry, teda bez nastavenia doby varenia, skontrolujte, či
je ovládací gombík programátora na symbole .
Upozornenie:
Keď je
programátor v polohe “0”, rúra sa nezapne.
Aby sa rúra zapla, otočte programátor do polohy symbolu alebo nastavte dobu
prípravy jedla.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň