SK16
ŠPECIÁLNE FUNKCIE
ROZMRAZOVANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúča sa vložiť jedlo do
strednej polohy v rúre. Odporúčame nechať potraviny v svojom obale,
aby sa zamedzilo dehydratácii povrchu.
UDRŽIAVANIE V TEPLE
Funkcia je ideálna na udržiavanie tepla a chrumkavosti práve
upečených jedál (napr: mäso; smažené jedlá; nákypy) Odporúča sa
vložiť jedlo do strednej polohy v rúre. Funkcia sa nedá zapnúť, ak
teplota vnútri rúry presahuje 65 °C.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom
zachovania kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri
rúry presahuje 40 °C. Vložte cesto na 2. úroveň. Rúru netreba
predohriať.
KONVENČNÝ OHREV
Na prípravu hotových jedál, skladovaných pri teplote prostredia alebo
v chladničke (sušienky, hotové hmoty na prípravu torty, koláčov, prvé
jedlá a výrobky ako chlieb). Všetky jedlá sa budú piecť rýchlo a šetrne;
funkcia sa dá použiť aj na ohrev uvarených jedál. Postupujte podľa
pokynov na obale jedla. Rúru netreba predohriať.
MAXI PEČENIE
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie ako 2,5 kg). Používajte
1. alebo 2. úroveň, v závislosti od rozmerov mäsa. Rúru netreba
predohriať. Počas pečenia sa odporúča mäso obracať, aby sa dosiahlo
rovnomerné opečenie na oboch stranách. Z času na čas ho treba
podliať, aby sa príliš nevysušilo.
MRAZENÉ
POTRAVINY
Lasagne
Funkcia automaticky volí najvhodnejšiu teplotu a režim pečenia pre
5 rôznych kategórií mrazených hotových jedál. Pri pečení
používajte 2. alebo 3. úroveň. Rúru netreba predohriať.
Pizza
Závin
Zemiak.
hranolčeky
Chlieb
Vlastné
Podľa želania môžete nastaviť hodnotu teploty v intervale 50 až
250 °C a piecť iné druhy výrobkov.
POMALÁ
PRÍPRAVA
Pomalé
pečenie
mäsa
Na šetrné pečenie mäsa (pri 90 °C) a rýb (pri 85 °C). Pri tejto funkcii sa
mäso pečie pomaly, čo napomôže udržať jedlá krehké a šťavnaté.
Vďaka nízkym teplotám sa jedlo nespáli a pečenie pripomína varenie
v pare. Mäso sa odporúča najprv opiecť na panvici, aby sa opiekol
jeho povrch, čo zabráni vytekaniu šťavy z vnútra. Doby prípravy sú od
2 hodín pre ryby s hmotnosťou 300 g po 4-5 hodín pre ryby
s hmotnosťou 3 kg; pri mäse sú doby prípravy od 4 hodín pre mäso
s hmotnosťou 1 kg po 6-7 hodín pre mäso s hmotnosťou 3 kg. Na
dosiahnutie optimálneho výsledku sa odporúča neotvárať dvierka
rúry počas celej doby pečenia, aby sa nerozptýlilo teplo; používajte
dodanú tepelnú sondu (ak je k dispozícii) alebo normálny
potravinársky teplomer na použitie v rúre.
Pomalé
pečenie rýb
EKO S VENTILÁTOROM
Na pečenie plneného mäsa a plátkov mäsa na jednej úrovni. Táto
funkcia používa prerušovanú a jemnú pomoc ventilátora, čo
zabraňuje nadmernému vysušovaniu jedál. Osvetlenie rúry počas
pečenia pomocou tejto funkcie EKO ostane vypnuté a dočasne ho
môžete zapnúť stlačením tlačidla potvrdenia. Ak chcete dosiahnuť
maximálnu energetickú úspornosť, odporúčame neotvárať dvere
počas pečenia. Odporúča sa používať 3. úroveň v rúre. Rúru netreba
predohriať.