19810-56

Russell Hobbs 19810-56, 155370, 19810 Používateľská príručka

  • Dobrý deň! Prečítal som si návod na použitie pre mlynček na mäso Russell Hobbs. Som pripravený odpovedať na vaše otázky týkajúce sa montáže, používania, čistenia a odstraňovania problémov. Návod obsahuje aj recepty na pečivo použiteľné s prídavným nástavcom na pečivo. Neváhajte sa opýtať na čokoľvek!
  • Ako dlho môžem mlynček na mäso používať bez prerušenia?
    Aký typ disku použijem na mletie mäsa na hamburgery?
    Ako vyčistím mlynček na mäso?
    Čo robiť, ak sa mlynček na mäso zasekne?
39
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento spotrebič musí byť používaný len pod dohľadom zodpovednej dospelej osoby. Tento
spotrebič používajte a skladujte mimo dosahu detí.
2 Tento nadstavec použite len s výrobkom číslo 18553-56.
3 Nepribilžujte sa rukami k nožom – sú veľmi ostré
4 Na potlačenie potravín dolu trubicou nepoužívajte prsty ani príbor – iba piest.
5 Tento spotrebič nesmie byť ovládaný prostredníctvom externého časového spínača alebo
diaľkového ovládania.
6 Nenechajte motor bežať viac ako 10 minúty bez prestávky, môže sa prehriať. Po dvoch
minútach ho vypnite aspoň na 10 minúty, aby si oddýchol.
7 Pred zakladaním alebo zložením nástavcov vytiahnite prístroj zo zásuvky.
8 Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo vznikne porucha.
len na domáce použitie
C ZLOŽENIE
1 Hriadeľ zatlačte do tela.
2 Zadná časť hriadeľa by mala vytŕčať asi 14 mm zo zadnej časti tela prístroja.
3 Na prednú časť hriadeľa upevnite čepeľ.
4 Plochá časť čepele by mala smerovať k disku.
5 Založte disk, ktorý chcete použiť.
6 Otvor na okraji disku sadne na uško vo vnútri prednej časti tela.
7 Kruhovú objímku zalte na prednú časť tela a zatiahnite ju rukou.
8 Nevyvíjajte nadmerný tlak, poškodíte tým závit.
9 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
10 Otvorte kryt predného pohonu.
11 Západku stiahnite nadol a držte ju tam.
12 Zadnú časť tela potlačte do predného pohonu na prístroji.
13 Možno ním budete musieť otáčať, aby ste zadnú časť hriadeľa nasadili na pohon.
14 Keď je pohon na správnom mieste, otáčajte telom, kým trubica nie je vo vertikálnej polohe.
15 Uvoľnite západku – mala by sadnúť do diery pod zadnou časťou tela.
16 Do trubice založte tácku.
17 Na piest založte krytku a piest pusťte do trubice.
18 Pod koncovú časť mlynčeka umiestnite misu, do ktorej bude padať pomleté mäso.
19 Misa sa dá prevrátiť a nasadiť na tácku.
pokyny (Slovenčina)
nákres y
1 telo (zadná časť)
2 hriadeľ (zadná časť)
3 diera
4 kryt predného pohonu
5 západka
6 otvor `
7 plochý `
8 krytka `
9 piest `
10 tácka `
11 trubice
12 telo
13 kľúč
14 kruhová objímka
15 disk na jemné mletie `
16 disk na hrubé mletie `
17 nadstavec na sušienkové cesto `
18 šablóna na
sušienkové cesto `
19 čepeľ `
20 hriadeľ
21 tesnenie
22 uško
23 misa `
` vhodný do
umývačky riadu
40
C MLETIE
20 Nakrájajte mäso na 25 mm kocky a uložte ich na tácku.
21 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
22 Nastavte rýchlosť 4 alebo vyššiu.
23 Piest vyberte a suroviny pridávajte cez trubicu.
24 Vráťte piest na miesto a použite ho na jemné potlačenie surovín dolu trubicou.
25 Po skončení nechajte mlynčekom prejsť zvyšky chleba, aby ste vyčistili pretláčací disk.
26 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
C KTORÝ DISK/KOTÚČ?
27 Disk na jemné mletie používajte na pomletie surového mäsa na mleté mäso alebo mäsové
guľky a citrusovú kôru.
28 Ak potrebujete extra jemné pomletie, pre klobásy alebo paštéty, vložte mäso do mlynčeka
znovu.
29 Disk na hrubé mletie použite na pomletie mäsa pre hamburgery.
30 Pri mletí čohokoľvek iného použite taký disk, pomocou ktorého dosiahnete veľkosť podľa
potreby.
C NADSTAVEC NA SUŠIENKOVÉ CESTO
31 Nadstavec na cesto založte bez čepele.
32 Zasuňte do prednej časti nadstavca na cesto šablónu na cesto a použite ju na udržanie
nadstavca na cesto v rovnej polohe počas zaťahovania kruhovej objímky.
33 Požadovaný tvar na šablóne presuňte do stredu nadstavca na cesto.
34 Zo sušienkového cesta, ktoré vychádza cez šablónu na pracovnú plochu tvarujte do rôznych
tvarov (kruhy, štvorce, trojuholníky...).
35 Cesto zľahka zatlačte, aby časti cesta držali pokope a vytvorili finálny tvar koláčika.
C ROZOBRATIE
36 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
37 Stiahnite západku nadol a vytiahnite telo z predného pohonu.
38 Zatvorte kryt predného pohonu.
39 Vyberte tácku z trubice.
40 Odskrutkujte kruhovú objímku (ak je natesno, použite kľúč).
41 Položte telo na pracovnú plochu.
42 Jednou rukou držte telo a druhou potlačte zadnú časť hriadeľa.
43 Okraj rúčky kľúča zasuňte za prvý závit hriadeľa a vytiahnite ho z tela.
44 Pomocou lyžice uvoľnite z hriadeľa disk a čepeľ.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
45 Diery v disku vyčistite špajdľou alebo špáradlom na zuby.
46 etko umyte v horúcej vode so saponátom, opláchnite a osušte.
C ZASEKNUTIE
47 Šľachy a chrupavky môžu zablokovať čepeľ.
48 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
49 Skočte na bod 37. Rozoberte nadstavec, vyčistite ho, znovu ho zložte a začnite znovu.
, Všetko mäso vybraté z disku sa môže hodiť do trubice.
41
recepty na sušienkové cesto
t = čajová lyžička (5ml)
g = gramov
f = vajce, malé (do 53g)
mandľové koláčiky
125g maslo/margarín
40g pomleté mandle
50g práškový cukor
½ t prášok do pečiva
250g čistá múka
citrónová esencia (nemusí byť)
1 f
Do nádoby dajte maslo a cukor. Šľahajte na strednej rýchlosti do penista (1-2 minúty). Vyšľahajte
vajce (vajcia). Zapracujte ostatné prísady.
obyčajné koláčiky
150g maslo/margarín
300g čistá múka
1 f
citrónová esencia (nemusí byť)
150g práškový cukor
Do nádoby dajte maslo a cukor. Šľahajte na strednej rýchlosti do penista (1-2 minúty). Vyšľahajte
vajce (vajcia). Zapracujte ostatné prísady.
čokoládové kočiky
150g čistá múka
25g kakaový prášok
200g práškový cukor
2 f
125g maslo/margarín
Do nádoby dajte maslo a cukor. Šľahajte na strednej rýchlosti do penista (1-2 minúty). Vyšľahajte
vajce (vajcia). Zapracujte ostatné prísady.
pečenie
Zmes pretlačte cez nadstavec. Vytvarujte koláčiky. Poukladajte na vymastený plech na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200°C 6-10 minút.
/